VIDEO Fă mişcare la birou alături de Click!Sănătate

Sala de sport este prea departe de casă? Munceşti mult la birou şi stai foarte mult timp pe scaun? Nu aştepta ca sedentarismul să îşi pună amprenta asupra sănătăţii tale.

Profită de fiecare ocazie pentru a te ridica de pe scaun şi a face câţiva paşi.

Aşa cum am stabilit astăzi este vineri şi am mobilizat colegii la o nouă şedinţă de mişcare.

Dacă tot stai atât de mult timp pe scaun, ce zici dacă ai profita de această piesă de mobilier tocmai pentru a-ţi lucra musculatura?

Nu, nu este o glumă, este doar un moment activ dintr-o zi monotonă la birou, de care şi tu poţi avea parte.

Primul pas încălzirea

În primul rând, începe cu câteva mişcări de încălzire a musculaturii gâtului şi a braţelor. Poţi să faci aceste mişcări stând pe scaun sau în picioare. Tot ce contează este să te mişti, să pui sângele în mişcare şi să ajuţi musculatura să combată problemele cauzate de statul prea mult timp pe scaun.

Pasul doi, exerciţiu cu accesorii

2 jpg jpeg

Pentru astăzi am apelat la o minge de fitball şi două gantere de 2 kilograme fiecare pentru a le folosi drept accesoriu.

În cazul în care nu ai gantere al îndemână poţi apela la două sticle de apă. Cu ocazia aceasta îţi vei reaminti că este necesar să consumi şi lichide pe parcursul zilei, chiar dacă vremea este mai mult rece decât caldă afară.

1 2 jpg jpeg

Aşează-te cu spatele pe mingea de fitball şi ţinând ganterele în mâna du braţele în lateral şi revin-o în poziţia iniţială a braţelor. Practic este ca şi cum ai îmbrăţişa pe cineva. Poţi observa şi în video-ul de mai jos cum au făcut colegii mei.

Lucrează-ţi musculatura ajutându-te de scaun

Te-ai gândit vreodată că ai putea face fandări sau genuflexiuni cu ajutorul scaunul pe care îţi petreci atât de mult timp?

Lasă scaunul în spatele tău, şi întinde piciorul pe scaun astfel încât în momentul în care execuţi genuflexiunea să tragi piciorul în acelaşi timp cu scaunul. În felul acesta îţi vei lucra musculatura picioarelor.

Dacă alegi să lucrezi concomitent şi braţele, poţi să ţii ganterele în mâna şi să ridici braţele spre direcţia înainte sau lateral.

Un exerciţiu complet şi extrem de eficient. Poţi să jonglezi cu acest exerciţiu astfel încât mişcare piciorului să nu fie doar din spate în faţă ci şi în lateral.

Priveşte-i pe colegii mei cum s-au descurcat în minutele active petrecute astăzi la birou.

Sperăm că acest video te-a motivat să faci şi tu mişcare la birou. Până vinerea viitoare ai grijă de sănătatea ta şi fii activ cât de mult poţi.