VIDEO. Exerciţii pentru musculatura gâtului

1 2 jpg jpeg

Ia o mică pauză de numai 5 minute şi acordă-ţi acest răgaz pentru a face câteva exerciţii simple pentru musculatura cervicală.

Vei observa cum toată tensiunea musculară din zona respectivă se va diminua considerabil, te vei concentra mai uşor şi vei avea rezultate bune la muncă.

Mişcarea înseamnă relaxare

Statul la birou cu ochii în calculator pune o presiune în special pe zona cervicală, adesea cea mai afectată parte a spatelui tău, urmată de zona lombară.

Nu este de mirare că după ani de lucrat la birou te confrunţi cu dureri de cap, de spate, probleme la nivelul ochilor.

5 minute măcar de două ori în timpul programului opreşte-te din treburile tale şi execută câteva mişcări de stretching atât pentru zona cervicală cât şi pentru sănătatea ta mintală.

Exerciţiile de încălzire sunt indispensabile în fiecare zi, contribuie la activarea circulaţiei sangvine, la activarea sistemului limfatic, favorizează oxigenarea creierului şi elimină oboseala şi tensiunea.

Ai grijă de musculatura ta

Priveşte în video-ul de mai jos cele mai simple exerciţii însă de un mare efecte mai ales dacă le vei face zilnic.

Poziţiile incorecte de peste zi, felul în care dormi noaptea, statul al volan cu orele în trafic, toate aceste aspecte influenţează starea ta musculară ce adesea poate avea de a face cu nişte contracturi dureroase.

Obişnuieşte-te să fii activ cât de des poţi şi să faci cel puţin 5 minute de mişcare în fiecare zi.

Încă din clasele primare, la orele de sport aceste exerciţii erau cele care deschideau ora, şi nu este de mirare la cât de benefice sunt, reprezintă un start bun pentru o zi de muncă şi o trecere sănătoasă de la finalul programului în timp spre casă.

Ai grijă de sănătatea ta, şi ţine minte că alături de corpul tău te poţi bucura de o stare de bine cât timp îi îndeplineşti cele mai simple nevoi şi anume hidratare şi relaxare.