VIDEO. Exerciţii care îţi lucrează tot corpul

1 2 jpg jpeg

Mirela, colega noastră a acceptat provocarea de a face zilnic mişcare la birou. Câteva minute fac diferenţa dintre relaxarea şi tensiunea musculară.

Mişcarea, îndiferent de forma ei ajută la o mai bună oxigenare a creierului, la o mai bună circulaţie sangvină şi sporeşte capacitatea de concentrare.

Deci, încearcă şi tu să vezi pe propria piele rezultatele benefice aduse de sport în viaţa ta.

Exerciţiile de izometrie, secretul corpului sănătos şi frumos

Prin izometrie se înţelege menţinerea anumitor poziţii ale corpului, solicitând în felul acesta întreaga musculatură corporală.

Avantajul acestei tehnici vine din faptul că solicită şi ajută msculatura să lucreze concomitent şi să producă arderi şi după terminarea efectuării lor.

Imaginează-ţi că ai un scaun imaginar pe care să stau măcar 1 minute pe zi, menţine poziţia de şezut pe scaun, având grijă să menţii spatele drept, să respiri corect şi genunchii să nu depăşească vârfurile de la degetele picioarelor.

Acesta este cel mai simplu exerciţiu pe care îl poţi face la birou, dacă vrei să creşţi gradul de dificultate poţi să te lipeşti cu spatele de perete şi apoi să îndoi genunchii astfel încât ai sta pe scaun.

Vei observa cum musculatura picioarelor va fi intes solicitată în acest caz, abdomenul trebuie încordat şi el, şi implicit efectele pozitve se vor observa şi la nivelul feselor.

Banda elastică, joaca de-a remodelarea

Da, ai citit bine, banda elastică poate fi cel mai simplu acesoriu şi totodată cel mai eficient în a-ţi remodela silueta. Priveşte în video de mai jos cum efectuează Mirela exerciţiile cu banda elastică.

Ţine cont de faptul că o poţi purta este tot cu tine, se poate folosi în orice moment al zilei şi reprezintă o modalitate hazlie de a combate stresul zilnic.

Simplul fapt că stai pe scaunul imaginar şi în acelaşi timp alegi să faci extesii ale braţelor utilizând banda elastică, vei asigura un tonus excelent întregului corp.

Priveşte cum a ales Mirela să combine exerciţiile şi încearcă-le.

Genuflexiunea, exerciţiul longevităţii

Alege să îţi începi ziua cu câteva genuflexiuni. În felul acesta îţi vei proteja articulaţiile mai ales cele de la nivelul picioarelor.

Cu cât vei acorda o atenţie sporită musculaturii corpului tău şi o vei lucra, cu atât mai puţine probleme de sănătate legată de masa musculară şi osoasă vei avea.

O musculatură bine întreţinută înseamnă oase, ligamente şi articulaţii sănătoase şi putere de muncă constantă.

Ai grijă de sănătatea ta!