VIDEO Click!Sănătate te provoacă să fii activ la birou

1 2 jpg jpeg

Nu există „nu am timp” şi nici „nu pot” ! Sănătatea ar trebui să fie prima ta prioritate în viaţă, astfel că te provocăm să faci mişcare ori de câte ori ai ocazia, şi să descoperi ce înseamnă o viaţă sănătoasă într-un corp sănătos.

Nu ai o sală o sport aproape de casă sau nu ai găsit un instructor care să te motiveze, nu e nici o problemă.

Oriunde te-ai afla vom încerca să îţi aducem beneficiile sportului mai aproape de tine.

Chiar şi la birou poţi avea grijă de sănătatea ta.

Este recunoscut faptul că munca la calculator poate avea efecte nefaste asupra sănătăţii tale, afectându-ţi ochii, coloana şi implicit circulaţia sangvină.

Află care sunt cele mai utile accesorii pentru a face sport acasă AICI

Înlocuieşte-ţi scaunul de biroul

2 jpg jpeg

Îmbină mereu utilul cu plăcutul!

Alege să îţi achiziţionezi o minge de fitball pe care să o foloseşti pe post de scaun. Ai grijă să alegi dimensiunea potrivită ţie şi bucură-te de avantajele ei.

Care sunt acestea?

Considerată ca fiind un miracol elveţian este un stimulator universal al muşchilor, fapt ce îţi oferă posibilitatea de a face mai multe mişcări simultan pentru a-ţi menţine sănătatea.

Dacă faci exerciţii cu această minge în mod regulat vei căpăta o flexibilitate mai bună şi vei reuşi să îţi coordonezi mişcările într-un mod mult mai corect.

Nu mai spunem şi faptul că vei lucra mai multe grupe de muşchi în acelaşi timp, aspect destul de important de altfel.

Iată în acest video cât de simplu este. Am provocat o colegă să renunţe la banalul scaun ce îi cauza dureri de spate la finalul zilei de lucru.

Astfel din poziţia şezut, ţinând spatele drept încearcă să te ridici fără a scăpa mingea. Încordează abdomenul, fesierii şi nu uita să respiri.

Sănătate, veselie şi mişcare

Întotdeauna în doi este mai uşor! Aşa sună o vorbă din popor, extrem de adevărată.

Nu te gândi că cei din jurul tău vor crede că eşti ciudat sau că ai lua-o razna. Deşi iniţial provocarea a fost lansată unei colege, spiritul de joacă a mai făcut o „victimă” astfel că am descoperit împreună ce înseamnă să îmbini utilul cu plăcutul, să te bucuri de lucrurile simple şi în acelaşi timp să faci mişcare ori de câte ori ai ocazia.

Mai precizăm faptul că exerciţiile realizate cu ajutorul mingei de fitball ajută la normalizarea circulaţiei sangvine în întreg organismul, astfel că vei combate cu succes efectele neplăcute ale sedimentarismului.

Vei observa că durerile de spate se vor diminua, starea ta de spirit va fi mult mai bună pe tot parcursul zilei, vei uita de stres, depresie, anxietate sau apatie într-un mod extrem de simplu, frumos şi sănătos.

Astfel, precum în video-ul de mai jos, găseşte o colegă sau un coleg cu care să lucrezi. Aşează-te cu spatele pe minge, sprijină-ţi picioarele de picioarele lui/ei şi în timp ce tu execuţi exerciţiul abdominal, respectivul/a efectuează o genoflexiune. Apoi puteţi schimba rolurile.

Combate stresul în joacă!

Te-ai săturat până peste cap de termenele limită şi ai vrea să evadezi? Atunci redescoperă copilul din tine şi ajută-l să beneficieze de o veritabilă porţie de sănătate.

Îţi vom aduce în prim plan câte un accesoriu sportiv cu care să poţi evada chiar şi pentru câteva minute din toată agitaţia de la serviciu.

Mingea de fitball o poţi folosi în foarte multe combinaţii astfel încât să îţi lucrezi musculatura, mintea şi să poţi avea un randament corespunzător la servici.

Este dovedit ştiinţific faptul că o stare de dispoziţie pozitivă nu face altceva decât să te ajute să te bucuri de absolut orice ai în jur.

Dacă durerile de spate au început să apară, aşează-te cu burta pe mingea de fitball, ţinând picioarele fixe rulează corpul înainte şi înapoi precum în video-ul de mai jos. Îţi vei relaxa musculatura spatelui, vei întări musculatura abdominală şi cea a picioarelor.

Pentru final, colega noastră Mirela promite ca în fiecare vineri să vă aştepte cu alte exerciţii pentru a vă motiva să faceţi sport şi să vă bucuraţi de sănătate. Având o minge de fitball pe post de scaun poţi ricând să execuţi o genuflexiune, sau mai bine zis serii de genuflexiuni pentru a-ţi lucra msculatura picioarelor.