VIDEO Click! Sănătate te provoacă să faci mişcare oriunde ai fi

1 2 jpg jpeg

Este vineri, majoritatea suntem cu gândul la weekend şi la cele câteva ore în plus de odihnă.

După o săptămână agitată, o relaxare bine meritată, ar zice cineva. Nimic mai corect de atât! Însă echipa Click!Sănătate te invită la o nouă rundă de mişcare.

Colegii noştri au răspuns rând pe rând afirmativ la apelul de a combate efectele neplăcute ale sedentarismului la birou, şi profită de orice moment de pauză pentru a face puţină mişcare.

Dieta singură nu-ţi aducă rezultatele sperate Ştii că la finalul curei de slăbit ceea ce ai dat jos va reveni odată cu întoarcerea la vechile tale obiceiuri culinare. Îmbină utilul cu plăcutul, socializează în timp ce ajuţi la eliberarea de endorfine şi păstrează-ţi starea de bine de după minutele de mişcare pe parcursul întregii zile.

Află de ce accesorii ai nevoie pentru a face sport acasă AICI

Lucrează spatele şi picioarele

Pentru exerciţiul acesta poţi să te ajuţi sau nu de o minge de fitball, sau orice alt obiect pe care să îl susţii în braţe.

Din poziţia stând, cu picioarele depărtate la nivelul umerilor, ţinând mingea între palme orientată spre direcţia înainte execută o genuflexiune. În timp ce faci genuflexiunea roteşte braţele spre exteriorul corpului. În felul acesta vei lucra atât musculatura spatelui, cât şi picioarele şi fesierii.

Astăzi, am convins un alt coleg că mişcarea la birou chiar poate fi distractivă şi extrem de sănătoasă. Priveşte în video-ul de mai jos şi alătură-te şi tu iniţiativei noastre!

Ai grijă de spatele tău!

Statul foarte mult pe scaun poate avea consecinţe neplăcute pentru spate, astfel că este necesar ca din când în când să faci puţină mişcare pentru a te destinde şi a avea grijă de sănătatea coloanei.

Pentru acest exerciţiu ai nevoie de un punct de sprijin, fie că este o masă sau un scaun pe care să îţi sprijini antebraţele. Ţine spatele drept şi ridică în acelaşi timp mâna şi piciorul opus ei.

„Nu ai nevoie de foarte multe pentru a face un pic de mişcare. Îţi trebuie doar voinţă”, ne-a spus Mirela la finalul exerciţiului.

De voinţă nu duce lipsă nici colegul ei, care a acceptat provocarea de a i se alătura.

Dacă ai găsit partenerul de „lucru” atunci trebuie să urmezi paşii următori:

Stând faţă în faţă, de preferat în jurul unei mese, vă sprijiniţi antebraţele pe masă şi ridicaţi în acelaşi timp mâna şi piciorul aferent ei. Lucrează fiecare parte, câte 10 repetări apoi schimbă partea.

Priveşte cum au făcut cei doi colegi în video-ul de mai jos:

Nu neglija beneficiile aduse de mişcare şi ţine cont că un organism sănătos are nevoie de o alimentaţie sănătoasă, hidratare, mişcare, odihnă şi multă voie bună.

Până vinerea viitoare îţi dorim succes şi să ai parte de cât mai multă mişcare!