Urcatul treptelor slăbeşte

1 2 jpg jpeg

Practicat în mod constant, urcatul scărilor te poate ajuta în lupta cu kilogramele în plus. Iată cum!

Arzi aproximativ 300 de calorii în 30 de minute

Practicând acest exerciţiu, poţi arde în jur de 300 de kilocalorii în 30 de minute spre deosebire de un antrenament clasic de aerobic, unde topeşti doar 190 de kilocalorii.

Cu cât o persoană are o greutate corporală mai mare, cu atât mai multe calorii va arde atunci când urcă sau coboari scările.

O tensiune mai scăzută şi reglarea colesterolului rău

Realizat frecvent, acest exerciţiu fizic intens ajută la reglarea tensiunii arteriale şi la scăderea acesteia cu 2,3%, precum şi la diminuarea nivelului de colesterol cu 3,9%.

Talie subţire

Urcatul treptelor contribuie la micşorarea circumferinţei taliei cu 1,8%.

Modelează corpul

Această activitate fizică este ideală pentru modelarea corpului, fiind cu mult mai eficientă decât mersul pe jos sau jogging-ul datorită efortului suplimentar depus împotriva gravitaţiei.

Te fereşte de bolile de inimă

Potrivit unui studiu al Universităţii Harvard, urcarea zilnică a scărilor diminuează riscul de deces în cazul afecţiunilor cardiovasculare cu până la 32%.

Combate stresul

Urcatul şi coborâtul scărilor prezintă şi efecte pozitive la nivel mental, stimulând producţia de endorfine, un neurotransmiţător responsabil cu starea de fericire şi calm. Această activitate fizică poate fi considerată şi o formă eficientă de combatere a stresului.

În plus, acest tip de exerciţii antrenează şi sporesc capacitatea de concentrare. INFO: Dacă te confrunţi cu probleme de sănătate, consultă medicul înaintea începerii unui astfel de program sportiv. Totodată, în cazul în care stilul tău de viaţă este unul preponderent sedentar, începe treptat, cu sesiuni de antrenament uşoare, de câte 20-25 trepte urcate şi coborâte. În timp, vei putea creşte intensitatea exerciţiilor, odată căpătată rezistenţa.