Tu ştii ce greşeli faci când alergi pe bandă?

2 jpg jpeg

Mersul la sală poate fi o activitate destul de relaxantă uneori, însă chiar şi aşa, nu te lăsa pe o ureche şi evită instalarea rutinei sau să ajungi să mergi la sală doar pentru a socializa.

Dacă ai un aparat preferat, şi acela este exact banda de alergat, atunci ştii că ea reprezintă zona ta de confort. Iar pentru a avea rezultate trebuie să ieşi din această zonă.

Transformi antrenamentul în rutină

2 jpg jpeg

Rezultatele ştii foarte bine că se văd în timp, dacă eşti perseverent şi dacă îţi vei solicita trupul la capacitatea maximă astfel încât să ardă suficiente calorii.

Astfel că ai nevoie de exerciţii de tip cardio, acestea te vor ajuta să creşti rezistenţa la efort, să te menţii în formă şi să te remodelezi.

Deci nu te duce la sală doar pentru a alerga pe bandă, combină banda cu ore de aerobic sau fitness, dans ori înot.

Nu ajustezi corect înclinaţia benzii

De fiecare dată când vrei să alergi pe bandă alege să măreşti înclinaţia acesteia cu 1% mai mult faţă de data trecută. În felul acesta banda va fi mereu o provocare pentru corpul tău, vei arde mai multe calorii de fiecare dată şi vei slăbi mult mai repede şi mai frumos.

Un secret al acestui truc este acela că fiind mai înclinată banda, vei evita accidentarea picioarelor la nivelul tibiei.

Încearcă să ai tot timpul o poziţie naturală şi relaxată atunci când alergi pe bandă. În felul acesta îi vei face un mare bine corpului tău, evitând durerile lombare sau cervicale ulterioare.

Află care sunt motivele pentru care este bine să faci cycling AICI

Nu ţii cont de alimentaţie

Cea mai mare greşeală pe care o poţi face este să consideri că dacă mergi la sală şi faci mişcare zilnică poţi să mănânci orice, oricât şi la orice oră.

Alimentaţia sănătoasă trebuie să fie în permanenţă compusă din fibre, proteine şi multă apă pentru a ajuta primele două componente să sprijine buna funcţionare a tuturor sistemelor organismului.

Nu compara niciodată timpul petrecut în parc alergând cu cel de pe bandă, deoarece în aer liber este mult mai greu să alergi, astfel că pentru a echivala un 5 minute de parc în incinta sălii, ar trebui să alergi 10 minute pe bandă.

Şi asta pentru că în aer liber mişcarea făcută este mult mai solicitantă pentru corp, intervine rezistenţa opusă de vânt, de terenul ce nu este perfect nivelat şi de nivelul de oxigen inhalat.