Trucuri pentru „six pack”

1 2 jpg jpeg

Mici schimbări alimentare vor face diferenţa în ceea ce priveşte rezultatul celebrului six pack, deoarece abdomenul se lucrează cel mai bine în bucătărie.

Asta nu înseamnă că trebuie să te apuci să găteşti reţete complicate ci pur şi simplu să te organizezi mai bine.

Obişnuieşte-te ca niciodată să nu mai sari peste micul dejun. Aceasta este prima şi cea mai importantă mişcare pe care tu trebuie să o faci.

Nu te îndopa cu mâncare

2 jpg jpeg

Dimineaţa este momentul ideal să te simţi precum un rege în bucătăria ta, să ai parte de un mic dejun saţios, sănătos astfel încât să ai energie toată ziua.

Un exemplu de mic dejun îl poate constitui o ompletă cu ciuperci sau orice altă legumă preferi tu. Sau poţi opta pentru un sandwich cu pâine integrală prăjită şi ton. Astea pe lângă cafeaua ta care ar fi indicat să o înlocuieşti cu ceai verde, ceai alb sau negru. Sau poţi să serveşti ambele licori. Nu uita de apă, lichid vital pentru metabolizarea activă şi constantă a organismului tău.

Află ce conţine un mic dejun proteic, rapid şi sănătos AICI

Nu uita de gustări

2 jpg jpeg

Gustările înseamnă nuci, acaju, migdale fără sare de preferat în stare crudă, nu prăjite. Gustările te vor ajuta să menţii nivelul zaharurilor din sânge constant pentru ca în felul acesta să eviţi arderea rezervelor din ţesutul muscular.

Nu fugi de carbohidraţi, însă evită-i pe cei cu indice glicemic mare, adică renunţă la dulciuri. Făina albă nu are ce căuta în alimentaţia ta sănătoasă. Optează pentru fructe şi legume din plin, orez integral sau chiar fulgii de ovăz.

Proteină în fiecare zi

2 jpg jpeg

Ideal ar fi ca în fiecare zi să ai un minim de 100 de grame de proteine în alimentaţia ta, indiferent că optezi pentru carne de pui, curcan, peşte, ouă sau lactate.

Atunci când îi oferi corpului proteine, el va consuma cu până la 30% mai multă energie pentru a le digera, ceea ce înseamnă un proces de arderi mai mare, rezultate mai bune, pătrăţele evidenţiate.

Ultima masă nu mai târziu de ora 18

Da, o să spui că exact la această oră termini muncă şi că faci cel puţin o oră în cazul fericit până acasă, deci nu poţi respecta ora. Însă realitatea este că sanătatea cere sacrificii, disciplină, ambiţie şi da, un program strict mai ales dacă vrei să te mândreşti cu un abdomen ca din revistă.

Şi iar revenim la apă. Apa oferă organismului un efect anabolic ajutând astfel organismul să utilizeze mai bine nutrimenţii primiţi.

Bineînţeles că mişcarea este esenţială, atât timp cât nu te uiţi în sala de sport. Ţine cont de faptul că cel puţin o zi pe săptămână ai nevoie de repaos. Corpul tău trebuie să se refacă.