Trucuri pentru a-ţi corecta postura corporală

1 2 jpg jpeg

Autocontrolul este cea mai bună modalitate de a-ţi menţine sănătatea. Deşi pare greu să ştii ca nu e imposibil, doar imaginează-ţi că există mereu ceva sau cineva în spatele tău şi că te atenţionează să te îndrepţi.

Poţi să îţi pui un post-it în faţa monitorului sau într-un loc unde să ai contact vizual în permanenţă şi astfel ori de câte ori îl vizualizezi să te corectezi.

Ai grijă de greutatea ta

1 2 jpg jpeg

În mod normal corpul uman este structurat astfel încât greutatea sa să fie distribuită în mod uniform pe ambele picioare. În cazul în care te confrunţi cu un surplus de kilograme, atât articulaţiile cât şi ligamentele vor avea de suferit.

Încearcă mereu să îţi tragi stomacul şi să îţi îndrepţi spatele concentrându-te pe respiraţie.

Aşează-te pe un covoraş de fitness, cu faţa în sus şi picioarele întinse, inspiră pe nas, ţine 8 secunde respiraţia şi apoi expiră lent pe gură. Acest exerciţiu te va ajuta să îţi relaxezi musculatura, să îţi oxigenezi creierul şi să ajuţi la echilibrarea corporală.

Află cât de sănătoasă este apa cu miere AICI

În pauză, ţine spatele lipit de perete

1 2 jpg jpeg

Cele mai eficiente metode de a-ţi corecta postura este înotul şi planşa deoarece acestea îţi antrenează toate grupele musculare simultan.

În lipsa aceastor două exerciţii poţi să apelezi la perete din spatele scaunului tău de la birou.

Când vrei să faci o mică pauză, alege să te lipseşti cu spatele de perete, basculând spre înainte zona bazinului astfel încât zona lombară să fie şi ea lipită de perete. Această poziţie îţi va fi de folos să îţi echilibrezi corpul şi totodată să te distragă de la activităţile tale.

Controlează-ţi poziţia de dormit

1 2 jpg jpeg

Toţi avem o poziţie preferată atunci când dormim, însă nu toate sunt şi sănătoase. Astfel că trebuie precizat faptul că cea mai indicată poziţie în care să te odihneşti este cea pe o parte cu genunchii uşor îndoiţi. În felel acesta îţi vei proteja coloana vertebrală, nu o ami supui la tensiune şi pe parcursul nopţii.

Din această poziţie este favorizată şi respiraţia corectă.

Dacă de regulă stai foarte mult în picioare încearcă pe cât posibil ca măcar la două ore să te aşezi şi să îţi relaxezi picioarele.