Tipuri de sport pentru silueta perfectă

1 2 jpg jpeg

Pentru o siluetă perfectă nu este suficient doar să fii atent la ce mănânci. Cheia succesului stă în combinarea alimentaţiei cu odihna şi cu mişcarea fizică.

Astfel, antrenamentele fizice se dovedesc a fi extrem de utile şi eficiente în lupta împotriva surplusului de kilograme. Dacă nu ştii ce activitate este potrivită pentru corpul tău, poţi afla din cele ce urmează.

Alergatul oferă mobilitate corpului

Alergatul face parte din categoria exerciţiilor aerobice şi este situat la loc de cinste, mai ales că într-o singură oră de alergat poţi să consumi până la 800 de calorii. Însă nu ăsta este tot secretul. Pentru a gusta victoria din plin, este necesar ca, după ce ai alergat, să îi oferi organismului tău o porţie mică de glucide, pentru ca astfel musculatura să se refacă. De exemplu, poţi opta pentru un măr verde sau un cubuleţ de ciocolată. Doar un cubuleţ, nu trişa!

Mersul pe bicicletă te relaxează

Un exerciţiu util care te poate ajuta să combaţi stresul adunat după o zi grea la serviciu este mersul pe bicicletă. Pe lângă acest aspect, te ajută să scapi în timp şi de câteva kilograme bune.

Este suficient să pedalezi preţ de o oră prin parc şi vei arde până la 1000 de calorii. Este necesar să ai la îndemână o sticlă de apă pentru a te hidrata constant. Dacă vrei, poţi să pedalezi împreună cu cei dragi şi în felul acesta distracţia va fi garantată.

Află cât de benefic este înotul în timpul sarcinii AICI

Înotul lucrează toate grupele de muşchi

Se numără printre sporturile care te ajută să ai o formă de zile mari. Lucrează toate grupele de muşchi simultan şi unde mai pui că este o activitate plăcută dacă iubeşti apa. La fel ca la bicicletă, este destul de solicitant, dar te ajută să arzi pănâ la 1000 de calorii în decursul unei singure ore. Poţi să alegi un bazin aproape de casă şi să mergi de 3 ori pe săptămână înainte sau după programul de la birou.

Este indicat ca, după aceea să ai la îndemână carbohidraţi sau proteine de calitate, pentru a ajuta musculatura şi pentru a obţine efectul dorit: corpul perfect. Atenţie, însă, şi de această dată la cantitate!

Urcatul pe scări, secretul picioarelor frumoase

Dacă nici una dintre variantele de mai sus nu-ţi surâde, alege să urci scările şi să le cobori în ritm alert timp de o oră. Acest efort te va face să arzi până la 700 de calorii, iar efectul de tonifiere a feselor şi a picioarelor nu va întârzia să apară.

Alege să îmbini utilul cu plăcutul şi renunţă la lift, taxi sau maşina personală măcar de 3 ori pe săptămână. Reîntoarce-te în perioada copilăriei când zburdai toată ziua şi săreai coarda! Poate este cazul să practici şi acum această activitate. Ia coarda, mergi în parc şi bucură-te de natură!

Citeşte şi: Cât de benefic este să sari coarda