Stretchingul detensioneaza muschii si imbunatateste capacitatea de miscare

1 2 jpg jpeg

Ai observat ca, dupa ce alergi sau faci exercitii de gimnastica, iti simti incordati anumiti muschi? Pentru a elimina tensiunea, e nevoie sa apelezi la cateva intinderi. Exista mai multe metode de stretching pe care le poti practica.

De exemplu, stai asezat pe podea cu picioarele intinse si cu spatele drept. Indoaie picioarele in asa fel incat talpile sa stea fata in fata si sa se atinga, de la varfuri la calcaie si adu-le cat poti de mult spre pelvis. Apasa usor cu mainile zona genunchilor.

O alta metoda este din stat in picioare, cu mainile in solduri. Apleaca-te usor in fata, indoaie putin genunchiul stang si intinde piciorul drept in fata, cu calcaiul sprijinit in podea. Ramai asa 5 secunde, apoi executa aceeasi miscare cu genunchiul drept indoit si cel stang intins.

O alta miscare de stretching porneste de la podea. Intins pe burta, tine picioarele drepte si mainile pe langa trunchi. Sprijina-te in palme, ca si cum ca si cum te-ai pregati de flotari. Impinge-ti in sus partea superioara a corpului, pastrand picioarele pe podea, bine intinse, in pozitie de foca. Ramai asa 5 secunde, apoi intinde-te din nou pe burta.

Pentru a intinde muschii mainilor si articulatia umarului, stai in picioare, cu talpile paralele si departate cat lungimea umerilor. Indoaie bratul stang in dreptul pieptului. Cu mana dreapta, apuca bine cotul mainii stangi si trage-l spre dreapta. Repeta miscarea cu celalalt brat.

Pentru a destinde coloana, stai drept in picioare. Ridica-te pe varfuri si intinde mainile in sus cat poti de mult, 5 secunde. Revino la pozitia initiala. Apleaca-te in fata cu mainile intinse si capul privind spre genunchi, ducand mainile spre varful piciorului drept, apoi spre varful piciorului stang, apoi in mijloc, incearcand sa lipesti palmele de podea. Cu mainile inca intinse in jos, revino incet la pozitia initiala.