Sporturi care te ajută să creşti în înălţime

2 jpg jpeg

Astfel, principalele oase la care trebuie să lucrezi sunt picioarele şi coloana vertebrală, acestea fiind îndeajuns de flexibile încât să fie întinse cu ajutorul exerciţiilor fizice.

Iată câteva exerciţii cu impact pozitiv asupra sănătăţii şi care te vor ajuta să creşti în înălţime!

Sporturi care te ajută să creşti în înălţime: înotul

Înotul ajută la dezvoltarea armonioasă a corpului. În plus, acesta este cunoscut ca unul dintre cele mai eficiente exerciţii de stretching pentru coloana vertebrală şi pentru întreaga musculatura, iar unii oameni îl consideră drept cel mai bun exerciţiu de întindere din perspectiva creşterii în înălţime.

Sporturi care te ajută să creşti în înălţime: stretching (întinderi)

Întinderea spatelui, intinerile în faţă, în laterale - tot felul de exerciţii de stretching te ajută să creşteţi în înălţime într-un mod natural. Este important că acestea să fie corect realizate pentru a obţine beneficii cât mai mari.

În timp ce practici acest sport, încearcă să-ţi menţii corpul cât mai relaxat posibil şi să le repeţi de 3 ori.

Sporturi care te ajută să creşti în înălţime: baschet

Practicat în mod regulat, baschetul te poate ajuta să creşti în înălţime cu până la 6-19 centimetri datortă săriturilor repetate, care declanşează o reacţie de întindere a oaselor.

Sporturi care te ajută să creşti în înălţime: sprint (alergări rapide)

Când corpul execută mişcări rapide, la viteză mare, el eliberează un hormon de creştere (HGH) care contribuie la creşterea în înălţime.

Sporturi care te ajută să creşti în înălţime: ciclismul

În privinţa oaselor picioarelor, alungirea lor este posibilă prin pedalare. Mersul pe bicicletă îţi întăreşte sistemul circulator, lucru ce permite o circulaţie mai bună a nutrienţilor şi a HGH - hormonului uman de creştere.

Astfel, în timpul pedalatului, piciorul stă întins, la fel ca întreg corpul. Atenţie însă, piciorul trebuie să fie poziţionat drept pe pedală, la fel ca şi spatele, care trebuie menţinut drept şi relaxat.