Sportul care nu costă! Iată cum te ajută mersul pe jos

1 2 jpg jpeg

Risc scăzut de obezitate

Studiile de specialitate susţin că persoanele care obişnuiesc să meargă zilnic pe jos, timp de 30-40 de minute, au mai puţine şanse să devină obeze şi cu 30% mai puţine şanse să moară prematur. În plus, o plimbare de 30 de minute te scapă de 150 de calorii.

Previne diabetul

Mersul pe jos în mod regulat (cel puţin 45 de minute) reduce nivelul de glucoză din sânge, arată studii recente. Sunt prevenite, astfel, bolile cardiovasculare şi diabetul.

Un remediu ieftin şi eficient pentru depresie şi anxietate

Mersul pe jos, la fel ca orice altă activitate fizică, reface nivelul de endorfină al organismului, un hormon responsabil pentru starea de bine. De aceea, plimbările zilnice sunt recomandate persoanelor care suferă de depresii minore.

Te ajută să dormi mai bine

Expunerea organismului la lumina soarelui reface rezervele de melatonină ale organismului, hormonul care pregăteşte corpul pentru somn şi care influenţează totodată starea de bine şi longevitatea.

Alte avantaje ale mersului pe jos

Mersul pe jos îmbunătăţeşte circulaţia periferică, elimină constipaţia, insomniile, fiind un remediu excelent şi pentru persoanele care suferă de dureri de spate.