Slăbirea cu ajutorul bicicletei, o activitate distractivă

1 2 jpg jpeg

Fiecare metru parcurs pe bicicletă înseamnă mai multe calorii arse şi exerciţii fizice eficiente pentru muşchii picioarelor şi ai fundului. Această activitate are avantajul că poate fi făcută atât în interior – dacă ai o bicicletă statică sau dacă te încântă ideea de a merge la o sală de sport, dar şi în aer liber dacă ai un astfel de mijloc de transport. Şi chiar dacă nu ţi-ai cumpărat o bicicletă şi nici nu poţi face acest lucru în viitorul apropiat, poţi împrumuta una de la un centru de închiriere.

Slăbirea cu ajutorul bicicletei nu se va lăsa mult aşteptată dacă vei ieşi cu bicicleta la o plimbare, în fiecare dimineaţă, înainte de micul dejun. Un studiu publicat în Journal of Applied Physiology semnalează faptul că 20 de minute de mers cu bicicleta înainte de micul dejun te ajută să arzi mai multe calorii în timpul zilei.

Slăbirea cu ajutorul bicicletei se poate lăsa cu amintiri de neuitat

Nu întotdeauna scăpatul de kilogramele în plus este un coşmar. Iar dacă vei opta pentru slăbirea cu ajutorul bicicletei, te vei convinge şi tu de acest lucru. În primul rând, dacă tot va trebui să pedalezi zilnic ca să ai rezultate vizibile (niciun proces de slăbire nu are loc de azi pe mâine), profită de această activitate. Îţi poţi invita cei mai buni prieteni la pedalat şi le poţi sugera să vedeţi împreună împrejurimile minunate din jurul localităţii tale, chiar dacă până acum nu ai reuşit să faci acest lucru pentru că ţi se părea că ai nevoie de multe resurse. Astfel, în câteva luni vei avea un corp tonifiat, dar şi multe amintiri minunate. Alege trasee care te fac să lucrezi muşchii intens (drumuri neasfaltate, dealuri, trasee montane). Minimum jumătate de oră de mers în fiecare zi pe bicicletă vor face minuni cu picioare şi cu coapsele tale.

De asemenea, în loc să te mai duci la birou cu mijloacele de transport în comun, taxiul ori maşina personală, ai putea să încerci să faci acest drum cu bicicleta. Costuri zero, iar musculatura corpului tău va fi perfect tonifiată.

Cum trebuie să mergi ca să fie eficientă slăbirea cu ajutorul bicicletei

Dacă vrei doar să ieşi special din casă, în apropiere, ca să pedalezi pentru a reuşi să slăbeşti cu ajutorul bicicletei trebuie să ai în vedere câteva sfaturi. În primul rând, alternează vitezele. Primele 5-6 minute păstrează un ritm uşor, pentru a face încălzirea. Apoi, pedalează rapid timp de un minut. După aceea, revino la ritmul iniţial. După încă 2-3 minute, începi să pedalezi mai rapid, pentru o perioadă mai lungă. Când simţi că ai obosit, fă o pauză – încetinind ritmul. Respectă această metodă timp de 45 de minute, apoi mai pedalează uşor încă 10 minute pentru a relaxa muşchii.