Sfaturi pentru creşterea masei musculare fără steroizi

1 2 jpg jpeg

Problema steroizilor este una foarte răspândită, mai ales dacă eşti genul care merge des la sală. Oricine merge la sală pentru creşterea masei musculare este îndrumat să cumpere tot felul de băuturi şi suplimente care mai de care mai interesante, care, chipurile, te ajută să creşti rapid în masă musculară.

Cu toate acestea, cu toţii ştim cât sunt de periculoşi pentru sănătate steroizii. În plus, trebuie să ne întrebăm şi cum de mulţi alţii, în trecut, când nu existau suplimente, ajungeau la aceleaşi dimensiuni ca cei de azi. Răspunsul este că pe vremuri, dacă voiai să fi numai pacheţele trebuia să te antrenezi ca un adevărat bărbat. Asta nu înseamnă să mergi la sală, să te aşezi pe un scaun şi să lucrezi o parte din masa musculară.

Sfaturi pentru creşterea masei musculare fără steroizi – obţine forţă adevărată cu exerciţii care să te păstreze în formă

Dacă ai mers la sală şi nu ştii de ce nu reuşeşti să creşti în masa musculară atât cât îţi doreşti, nu este din cauza geneticii tale şi nici din cauza antrenamentului, ci din cauza informaţiilor greşite primite chiar de către cei care conduc o afacere cu suplimente, revistele de culturism sau fitness. Aceştia se îmbogăţesc din reclamele la suplimente şi din consumul suplimentelor. Până la urmă, dacă toţi cei care merg la sală ar avea succesul pe care îl prezintă în reviste, acestea nu ar mai fi de folos.

Iar interesul este să scoată cât mai multe reviste, ceea ce înseamnă dezinformare fără limite. Numai tu poţi pune limita, poţi încerca şi alte metode de a creşte fără sfaturi inutile şi suplimente ale căror ingrediente sunt cel puţin dubioase.

O altă problemă este că aşa-zişii antrenori de sală nu sunt nicidecum ceea ce par să fie, tipii duri care te pot ajuta. Adevărul este că acreditările pentru a fi antrenor de sală se dau prea uşor la noi în ţară, fără să se înveţe temeinic bazele anatomiei şi elemente de nutriţie. Aşadar, când mergi la orice sală, antrenorul nu este cel mai învăţat, deci nu te poate sfătui pe placul tău. Cel mult, îţi poate spune multe lucruri, pe care le ştie din revistele de fitness şi culturism, cele mai multe din ele dezinformând. Astfel că, poţi ajunge după perioade lungi de sală fără masă musculară şi cu probleme de sănătate din cauza antrenamentelor care pot dăuna.

Sfaturi pentru creşterea masei musculare fără steroizi – nu toate programele de culturism duc la creşterea masei

Programele de culturism duc, în mare parte, la dezvoltări inegale de muşchi, ce duc în timp la pierderea mobilităţii şi flexibilităţii. De aici, pot apărea dureri de spate sau de cap foarte frecvente. Mai mult, exerciţiile de la sală nu îţi dezvoltă forţa dorită, nu îţi îmbunătăţesc viteza şi nici anduranţa.

Iată câteva sfaturi pentru creşterea masei musculare fără steroizi. Antrenamentul nu trebuie să dureze mai mult de 60 de minute, între 45-60 de minute de 4ori pe săptămână este mai mult decât suficient. Şi asta doar pentru începători, pentru cei care vor să se menţină, de 3 ori pe săptămână este de ajuns. A renunţa la grăsimi nu este tocmai o idee bună, de altfel, unele tipuri de grăsimi sunt necesare pentru creşterea masei musculare. Dieta trebuie să fie cât mai diversificată, fără să te îndopi cu proteine, suplimente cu steroizi şi altele asemenea. Mănâncă sănătos din toate felurile care îţi fac plăcere.

Sfaturi pentru creşterea masei musculare fără steroizi – exerciţii şi dietă pentru forţă şi rezistenţă musculară

Cele mai bune exerciţii pentru creşterea masei musculare sunt cele învăţate la şcoală: genuflexiuni, fandări, în general mişcări care folosesc cât mai mulţi muşchi. Ideea este că pentru a creşte masa musculară, trebuie să crească în mod natural testosteronul. Grăsimile mononesaturate din alune sau măsline şi cele din peşte sunt o variantă, apoi renunţarea la alcool este foarte importantă. În plus, ar trebui să renunţi să vizionezi filme romantice şi dramatice, căci acestea scad nivelul testosteronului.

Hidratarea cu apă este foarte importantă pentru slăbit. Iar dacă vrei să pui masă musculară, ci nu grăsime, trebuie să fii cât mai în formă. Dietele slabe în carbohidraţi nu sunt neapărat excelente atunci când vrei să pui masă musculară, dar totuşi este bine să existe un echilibru.

Toate exerciţiile ce necesită efort cu multe grupe de muşchi sunt foarte bune pentru creşterea masei musculare fără steroizi. Aşadar, tracţiunile, fandările, împinsul la piept, flotările, exerciţiile rapide cu greutăţi mici pentru forţă şi anduranţă, alergat, pe scurt, transpirat cât mai mult sunt cele mai bune pentru a pune muşchi, fibră şi a deveni mai puternic.