Sedentarismul favorizează apariţia cancerului intestinal

1 2 jpg jpeg

Un studiu publicat în British Journal of Cancer a evidenţiat faptul că persoanele foarte active din punct de vedere fizic se confruntă cu un risc de trei ori mai mic de a face polipi intestinali, formaţiuni considerate precursoare ale cancerului.

"De mult timp ştim că un stil de viaţă activ poate proteja contra cancerului intestinal, însă acest studiu este primul care demonstrează că teoria potrivit căreia sportul conduce la o reducere a numărului de polipi intestinali reprezintă explicaţia cea mai plauzibilă", a declarat coordonatoarea studiului, Kathleen Wolin de la Universitatea Washington din St. Louis din statul Missouri.

Cu toate astea, nu este vorba de a face sport în regim intensiv. Cercetătorii de la Cancer Research UK afirmă că 30 de minute de exercitii “ moderate” efectuate zilnic reduc inflamaţiile intestinale, stimulează sistemul imunitar şi contribuie la reducerea nivelului de insulină. Toţi aceşti factori sunt susceptibili de a avea un impact major asupra riscului de a dezvolta polipi.