Relaxare şi tonifiere cu exerciţiile Pilates

1 2 jpg jpeg

Antrenamentul Pilates cuprinde nu mai puţin de 500 de exerciţii, pe care le poţi practica la nivelul solului sau ajutându-te de aparate speciale, cum este mingea medicinală. Aceasta ajută la întinderea coloanei vertebrale.

Lucrezi prin exerciţiile Pilates muşchii abdominali, ai bazinului şi muşchii fesieri. Scopul programului este să tonifiezi partea de mijloc a corpului şi să detensionezi extremităţile.

În timpul antrenamentului, se produce un efect de destindere în partea superioară a corpului, la umeri şi ceafă.

În timp ce îţi faci exerciţiile trebuie să te concentrezi asupra fiecărei mişcări în parte. Ideal este să execuţi fiecare exerciţiu lent, respirând profund şi controlat. Acest lucru ajută corpul să conştientizeze că trebuie să lucreze, iar mesajul este trimis către muşchi.

Înainte de toate, exerciţiile Pilates corectează postura generală. Întăreşte musculatura abdomenului, fesierii, muşchii bazinului şi ai spatelui şi, dacă sunt practicate cu regularitate îţi sculptează armonios corpul. În aproximativ 30 de zile de lucru, câte o oră pe zi de exerciţii Pilates, îţi vei remodela silueta.

Prin mişcările specifice metodei Pilates se pot atenua problemele de sănătate cum sunt tendinitele, durerile articulare sau lombalgiile. De asemenea, scolioza poate fi ameliorată, când se lucrează muşchii spatelui.

Din studiile efectuate până la momentul prezent, nu s-au descoperit contraindicaţii pentru femeile însărcinate. Unele cercetări chiar încurajează efectuarea unui program de exerciţii Pilates în timpul sarcinii, până în luna a cincea.

Se fortifică muşchii pelvieni şi ai spatelui, ajutând gravida să susţină sarcina mai uşor.

Antrenamentele Pilates ar trebui să dureze aproximativ o oră. Cei mai mulţi instructori susţin că, după zece şedinţe de exerciţii combinate, cu aparate şi la sol, se observă diferenţe la nivelul muşchilor, care vor avea un aspect tonifiat.

Însă după 30 de şedinţe, vei simţi că nu mai vrei să vezi pozele cu trupul tău de la debutul antrenamentelor. Pratic, vei avea un alt corp, sculptat, tonifiat şi sănătos.