Reguli de urmat când alergi iarna

2 jpg jpeg

Poartă şosete călduroase Foarte mulţi pantofi pentru alergat sunt creaţi în aşa fel încât piciorul să respire. De aceea, în zilele friguroase este important să porţi şosete groase pentru a evita pierderea căldurii. Altfel, dacă se pierde căldura pe la extremităţi, temperatura corpului va scădea brusc. Îmbracă-te în straturi În locul unei bluze groase şi călduroase, optează pentru 2-3 bluze mai subţiri. Dacă te îmbraci în straturi, căldura corpului se păstrează mult mai bine, iar în cazul în care ţi se face cald, vei putea da jos doar una dintre bluze. Ori de câte ori mergi la alergat, îmbracă-te în haine din bumbac, deoarece acestea absorb transpiraţia.

În ceea ce priveşte încălţămintea pentru alergare, ea trebuie să aibă talpa arcuită, să nu fie prea largă, dar nici prea strâmtă pentru că pot apărea probleme circulatorii. De asemenea, nu uita să te echipezi cu mănuşi şi căciulă din materiale călduroase.

Deşi încă nu e gheaţă sau zăpadă (sau poate că este, în funcţie de unde locuieşti), întotdeauna este o bună idee să alergi în zone în care terenul este drept. Pentru a evita accidentările, cel mai bine este să frecventezi locurile pe care deja le cunoşti.

Vântul poate fi un obstacol destul de neplăcut atunci cânf faci sport în aer liber, motiv pentru care este indicat să porţi o pereche de ochelari de soare. De asemenea, în zilele friguroase, organismul se deshidratează destul de repede, aşa că bea cât mai multe lichide calde.

Înainte de a ieşi din casă aplică pe faţă o cremă hidratantă, mai ales pe obraji şi nas, deoarece sunt zonele cele mai expuse la frig. Optează pentru creme care conţin ingrediente precum vitamina E, miere sau ulei de măsline pentru a menţine elasticitatea şi strălucirea pielii. De asemenea, nu uita ca la întoarcere să te dai din nou cu cremă pe faţă.

Dacă nu ai mai ieşit de mult timp la alergat, începe întâi cu încălzirea şi nu alerga mai mult de 10-15 minute. Organismului îi trebuie timp pentru a se adapta atât la temperatura de afară, cât şi la efortul fizic depus.