Ponturi să slăbeşti şi să te menţii în formă

1 2 jpg jpeg

Corpul tău este o consecinţă a alegerilor pe care le-ai luat de a lungul anilor. Dacă nu ai fost niciodată prieten cu sportul sau cu un regim alimentar echilibrat şi sănătos nu strică să începi o nouă etapă în viaţa ta şi să obţii acel trup pe care ţi-l doreşti. Cei drept cu o schimbare şi un pic de sacrificiu. Însă rezultatul te va încânta.

Cât mai multă apă

Chiar dacă din punct de vedere calendaristic am întrat în lunile de toamnă asta nu înseamnă că trebuie să reduci consumul de apă. Din contră, cei 3 litri de apă te vor menţine hidratat şi nu vei mai avea senzaţie de foame la orice pas. În felul acesta vei mânca mai puţin iar corpul tău va avea mai puţine calorii la dispoziţie obţinând în felul acesta energie din depozitele de grăsime acumulate.

Sună bine nu? Dacă nu îţi place gustul apei, încearcă, vei observa că după numai 2-3 zile acest gest de a bea apă va deveni un gest reflex. Asigură-te că ai la îndemână o sticlă de 0.5 sau 1 litru cu apă şi că o poţi reumple de fiecare dată când o termini. Nu aştepta niciodată să apară senzaţia de sete pentru a bea apă.

Află cum poţi scăpa de colăceii din jurul taliei AICI

Sari coarda

2 jpg jpeg

Da, ai citit bine, deşi pare un gest copilăresc, este cel mai intens exerciţiu de cardio ce foloseşte o mare parte a masei tale musculare. Tot ce trebuie să faci este să îţi rezervi 15 minute în care efectiv să sari coarda. Vei observa cum nuami într-o singură lună kilogramele vor dispărea ca prin minune. Asta dacă nu trişezi, ştim că este greu la început, că nu ai antrenament, dar totul se face în timp. După o lună de zile urcă-te pe cântar şi asigură-te că aceste obiceiuri deja au devenit unl dintre tabieturile tale zilnice dacă vrei să te menţii la rezultatul obţinut.

Dormi suficient

Nu doar o dată ai auzit despre somnul de frumuseţe, şi asta pentru că ai nevoie de odihnă pentru ca organismul să se regenereze. Asigură-te că ai parte de cel puţin 6-7 ore de somn pe noapte, încearcă pe cât posibil să nu adormi mai târziu de ora 22-23. Pune alarma să sune mai devreme dimineaţa cu 15 minute, acordă-ţi câteva clipe să te dezmeticeşti şi apoi revino la benefica coardă.

Alimentaţia, elementul cheie

1 2 jpg jpeg

Nu trebuie să faci mari sacrificii, este suficient să renunţi la pâine, fast food, dulciuri şi patiserie. Încearcă să nu mânânci mai mult decât încape în căuşul palmei tale şi să ai parte de cât mai multe fructe în prima parte a zilei şi legume sau salată seara dar nu mai târziu de ora 19.

Regula celor 30 de minute

Chiar dacă sari coarda 15 minute zilnic nu uita de cele 30 de minute de mişcare, fie că te întorci de la serviciu seara şi mergi pe jos 30 de minute până acasă, fie că alegi o plimbare seara prin parc. Cât e frumos afară poţi opta pentru plimbarea cu bicicleta sau rolele sau pur şi simplu mers în pas alert.

Alege mereu scările în locul liftului iar rezultatele nu vor întârzia să apară! Încearcă, această metodă este testată. Rezultatele vor fi la înălţimea aşteptărilor tale.