Ora perfectă pentru a face sport

1 2 jpg jpeg

Deşi se spune că nu contează ce fel de sport practici, important fiind să faci mişcare, trebuie menţionat că este importantă şi ora la care alegi să faci mişcare. Cea mai bună perioadă este dimineaţa, datorită faptului că imediat după ce ai făcut sport, te vei bucura de mai multă energie. De ce să nu beneficiezi de această doză pe tot parcursul zilei?

Sportul contribuie la mărirea fluxului de oxigen către creier, de aceea vei avea o memorie mai bună şi o capacitate de concentrare mai mare.

Pune alarma să sune mai devreme

2 jpg jpeg

Starea de bine pe care ţi-o dă mişcarea nu este singurul avantaj, ci şi disciplina. O persoană care face sport în mod frecvent va fi mult mai disciplinată şi ordonată cu toate treburile pe care le are de făcut.

Vei observa cum deodată vei avea timp să le faci pe toate, chiar dacă pentru a face sport dimineaţa la prima oră trebuie să te trezeşti mai devreme.

Îmbunătăţeşte calitatea somnului

2 jpg jpeg

Sportul influenţează în mod pozitiv calitatea vieţii tale inclusiv calitatea somnului. Nu te mai gândi seara că trebuie să te trezeşti devreme pentru a face sport şi nu transforma un obicei sănătos într-o corvoadă.

În schimb, mergi la somn la o oră rezonabilă şi gândeşte-te că sportul este binevenit pentru sănătatea ta.

Reţine!

Nu poţi să opţii rezultate bune dacă faci sport şi nu te alimentezi corect şi sari peste orele de odihnă.

Extraponturi

Nu te antrena niciodată pe stomacul gol! Îţi vei forţa astfel organismul să intre într-o stare de şoc, deoarece primul lucru la care trebuie să apelezi dimineaţa este o baie şi un mic dejun sănătos.

Optează pentru o gustare săracă în calorii! Poţi să mănânci un măr, o banană sau un iaurt, iar la 30 de minute distanţă poţi să te apuci să faci mişcare.

Exerciţiile făcute dimineaţa te vor ajuta să beneficiezi de endorfine pe tot parcursul zilei. Vei avea mai multă încredere în tine şi te vei descurca de minune la şcoală sau la serviciu, deoarece creierul tău va funcţiona mai bine.

Bucură-te de sănătate!