Mişcarea îţi menţine inima sănătoasă

2 jpg jpeg

Mai mult, mişcarea fizică îmbunătăţeşte raportul dintre cantitatatea de oxigen necesară inimii şi rezerva din artera coronariană. Persoanele care fac mişcare în mod regulat au o inimă mai puternică, având puterea de a pompa sânge în mod eficient. De asemenea, exerciţiile fizice permit inimii să împingă un volum mare de sânge cu fiecare bătaie şi ajută la dilatarea vaselor de sânge. Astfel, presiunea arterială se menţine în limite normale. Un alt beneficiu al exerciţiilor fizice constă în menţinerea în limite normale a nivelului zahărului în sânge, întărind masa musculară. Folosirea repetitivă a masei musculare contribuie la păstrarea inimii sănătoase.

"

: Este recomandat să lucrezi 5 zile pe săptămână. Găseşte o activitate fizică pe placul tău pentru a o practică cu uşurinţă, pe o perioadă cât mai lungă de timp.

: Ar trebui să faci testul conversaţiei în timp ce faci mişcare. Dacă poţi să porţi o conversaţie normală cu o uşoară problemă de respiraţie înseamnă că lucrezi la intensitatea potrivită.

: În mod normal este indicat să îţi lucrezi corpul între 30-60 de minute, în fiecare zi, însă nu este neapărat nevoie să termini programul de exerciţii fizice dintr-o dată. Pentru a te menţine sănătos este indicat să faci puţină mişcare pe tot parcursul zilei.