Joggingul ajută memoria

1 2 jpg jpeg

Acesta este sfatul pe care ţi-l dau cercetătorii britanici de la Universitatea Cambridge. Conform studiului pe care l-au realizat recent, ei susţin că joggingul stimulează creierul şi creşterea a mii de celule noi într-o zonă a creierului răspunzătoare pentru formarea şi colectarea amintirilor.

Studiul a fost făcut de specialişti pe două grupuri de cobai. Cei din primul grup au fost lăsaţi să alerge în voie şi au parcurs 24 de kilometri în medie pe zi. Testul de memorie a fost realizat în paralel. Ei aveau posibilitatea să atingă ecranul unui computer, pe care se aflau două pătrate identice, unul lângă altul.

Dacă îl atingeau pe cel din stânga primeau o bucăţică de zahăr, iar dacă alegeau pe cel din dreapta nu primeau nimic. Cobaii care au alergat foarte mult au atins de cele mai multe ori pătratul care le aducea recompense şi au avut un punctaj de două ori mai mare decât cei care au alergat puţin.

Cercetătorii au încercat chiar să schimbe locul pătratului care le aducea bucăţica de zahăr, dar cobaii din primul grup au observat imediat mutarea.

Te-ar mai putea interesa:

Sportul şi curele de slăbire

Te lasă memoria? Uite ce-i de făcut!