Înotul menţine sănătatea fizică şi mentală

1 2 jpg jpeg

Mişcarea este modalitatea prin care poţi contribui într-un mod sănătos la dezvoltarea armonioasă a organismului tău, potrivit celor de la howstuffworks.com

Faci multă mişcare cu un minim de efort

Fiind mai mult decât un exerciţiu aerobic, protejază sistemul osos de un impact major deoarece atunci când este sub apă corpul este mult mai uşor, ceea ce înseamnă că piscina este unul din locurile perfecte pentru a scăpa de durerile musculare, articulare sau dacă te confrunţi cu surplusul de kilograme. Tonusul tău muscular îţi va mulţumi pentru activitatea plăcută la care îl incluzi, mai ales că s-a ajuns la concluzia că înotul este mai benefic şi mai eficient decât o oră de jogging.

Află ce se întâmplă în creierul tău când faci sport AICI

Îţi măreşti flexibilitatea şi îţi protejezi inima

În momentul în care începi să faci mişcare în piscină, lucrează tot corpul tău şi în felul acesta atât ligamentele cât şi încheieturile devin mult mai flexibile.

Un alt aspect benefic al acestui tip de mişcare este acela că tonifică masa mulsculară şi protejează sistemul cardiac. Mai ales că fiind un sport de gen aerobic, ajută inima să pompeze mai bine sângele, favorizând astfel scăderea inflamaţiilor existente în organism.

Potrivit American Heart Association, 30 de minute de inot zilnic, reduc riscul apariţiei unor boli coronariene cu 30-40%.

Îţi menţii mai uşor greutatea

Unul din sporturile care arde cele mai multe calorii şi te ajută să menţii greutatea sub control. Astfel că poţi să consumi în jur de 100 de calorii în funcţie de stilul de înot. În plus 30 de minute te pot ajuta să previi instalarea diabetului de tip 2.

Eliberează endorfine, ceea ce înseamnă că vei reduce nivelul de stres din organism oferind o stare generală de relaxare. Este indicat să fii atent la respiraţie deoarece de ea depinde buna funcţionare a organismului.

Uită de colesterol

Datorită efortului aerobic, înotul te poate ajuta să ţii sub control

. Un studiu recent a scos la iveală că persoanele în vârstă care înoată cu regularitate aveau vasele de sânge la fel de elastice ca ale tinerilor.

Cercetătorii de la Universitatea din Carolina de Sud au descoperit că persoanele care practică înotul prezintă un risc de 50% mai mic de a muri faţă de persoanele care nu fac acest sport deloc.