Idei de exerciţii cardio în afara sălii de sport

2 jpg jpeg

Alergatul

Unul din cele mai simple moduri de a căpăta rezistenţă este alergatul. Poţi alege să alergi dimineaţa, într-un parc situat aproape de casa ta. Începe progresiv, dacă te afli la început de drum în acest sport: o zi în care să alergi 10 minute, apoi alta în care să alergi 15 minute, şi tot aşa.

Practicat la primele ore ale dimineţii, acest sport te ajută să eliberezi endorfine, ceea ce înseamnă că te scapă de stres, nu îţi este de ajutor numai în curele de slăbire. Şi cu această ocazie iei şi o gură de aer proaspăt, numai bine cât să îţi începi ziua de lucru.

Urcă pe scări, nu cu liftul

Un alt mod ca să arzi calorii şi în acelaşi timp să îţi creezi o condiţie fizică mai bună este urcatul scărilor. Astfel, în loc să iei liftul, mai bine ură scările, dacă se poate într-un ritm alert. Poţi să urci şi din două în două scări, este un exerciţiu bun pentru picioare. Poţi urca şi coborî de mai multe ori scările blocului, de la primul până la ultimul etaj. Astfel de reprize pot fi făcute zilnic, chiar de două ori pe zi.

Şi mersul pe bicicletă te ajută să scapi de kilogramele în plus şi să te menţii în formă. Poţi să pedalezi în parcul preferat, îar la sfârşit de săptămână poţi alege să mergi la munte, pentru trasee mai dificile, care să te solicite mai mult.

Un sport de echipă

Indiferent că alegi volei, baschet ori fotbal, un sport de echipă te va ajuta să capeţi rezistenţă la efort, căci, oricât de simplu ar părea privit din afară, să ştii că nu este chiar aşa.

Este şi un mod de socializare cu prietenii, care este, pe deasupra şi foarte sănătos.