Iată la ce te poate ajuta yoga!

1 2 jpg jpeg

Studiile demonstrează că yoga scade inflamaţia, creşte sistemul imunitar şi îmbunătăţeşte simptomele asociate cu afecţiunile cronice, precum diabetul de tip II, bolile cardiovasculare şi cancerul. Beneficii apar şi la nivel de sănătate mentală şi stare de spirit, deoarece prin practica constantă se reduce depresia, stresul şi anxietatea. ”Cu toţii ştim că pe măsură ce exersăm mai mult, cu atât avem parte de rezultate mai bune. Yoga nu face excepţie. A practica o dată pe săptămână este bine, dar a practica de patru ori pe săptămână ar fi şi mai bine”, punctează instuctorul de yoga Andreea Lada.

Un minut din această practică poate reseta starea unei persoane

Un specialist în bolile cronice ale spatelui a studiat yoga în programele sale de recuperare şi consideră că şi un minut de yoga poate fi suficient pentru a reseta starea unei persoane. Un singur minut într-o stare de meditaţie poate transforma o persoană frustrată şi nervoasa într-una compasivă şi binevoitoare.

”Dacă ne luăm după recomandarea de practică de mai sus cu siguranţă că nu ne vom apropia vreodată de flexibilitatea acrobaţilor de la Cirque du Soleil, dar asta nu înseamnă că nu vom vedea rezultate. Să ştiţi că în final execuţia fizică a unei poziţii nici nu este atât de importantă, yoga nu înseamnă execuţie perfectă a unor mişcări, ci concetrarea pe respiraţie şi pe conştientizarea modificărilor ce se petrec la nivel subtil în corp. Sănătatea conferită de yoga, scăderea stesului, a depresiei nu apare pentru că reuşim să ne apropiem fruntea de genunchi, ci pentru că la nivel subtil în noi se activează o serie de energii care elimină diverse blocaje şi astfel însănătoşirea apare şi în fizic”, adaugă instructorul de yoga.

Din punct de vedere fizic, la o clasa de yoga nu vei avea aceleaşi efecte precum în 60 de minute de cardio. Dar îţi va creşte pulsul, vei pune în mişcare mai mult oxigen şi vei elima blocajele de la nivelul minţii.

Reduce tensiunea şi anxietatea

O cercetare realizată într-un spital de psihiatrie pe pacienţi care au realizat o ora de yoga pe săptămână a demonstrat reducerea tensiunii, anxietăţii, depresiei, nervozităţii şi ostilităţii. Altă cercetare a arătat că 12 săptămâni de practică yoga o dată sau de două ori pe săptămână a avut efecte în tratamentul durerilor de spate.

Un alt studiu susţine că yoga este la fel de sănătoasă pentru inimă precum o clasă de cycling.