Iată cum poţi avea picioare tonifiate!

2 jpg jpeg

Plimbă-te în pas moderat

Una dintre cele mai importante reguli spune că trebuie să te mişti cât mai mult, în fiecare zi. Conform zicalei “mersul pe jos face piciorul frumos”, îţi recomand să mergi cât de mult poţi.

O plimbare în pas moderat pune în circulaţie sângele şi tonifică musculatura picioarelor. Este indicat să alternezi mersul în pas moderat cu joggingul şi cu urcarea treptelor, pentru efecte mult mai bune.

Dansează

Dansul este o cale distractivă de a te menţine în formă. Dacă optezi pentru salsa, cha-cha, rumba sau samba, îţi vei pune în mişcare întreaga musculatură a corpului, îţi întăreşte gleznele şi îţi subţiezi gambele.

Mergi la înot

Înotul îmbunătăţeşte circulaţia sângelui la nivelul picioarelor, datorită alternării contracţie-decontracţie a musculaturii. De asemenea, înotul întăreşte musculatura corpului, în special pe cea a piciorelor şi mâinilor. Aşadar, cu cât mergi mai des la înot, cu atât vei avea mai repede picioare subţiri, tonifiate şi frumoase.

Pedalează

Mersul pe bicicletă este o altă cale de a-ţi tonifia musculatura picioarelor. Şi chiar dacă vremea de afară nu îţi permite să te plimbi cu bicicleta, poţi opta pentru o bicicletă statică, pe care să o foloseşti chiar în confortul casei tale. 30 de minute de pedalat în fiecare zi te va ajuta să arzi în jur de 250 de calorii, în cazul în care pedalezi la o viteză moderată.

Însă, înainte de a opta pentru o anumită formă de mişcare, nu uita să îţi faci încălzirea, altfel riscul de a te accidenta este mult mai mare.