Greşeli de evitat când faci sport

2 jpg jpeg

Nu îţi faci încălzirea

Etapa de încălzire are rolul de a îmbunătăţi circulaţia sângelui, de a detensiona musculatura, pregătind corpul pentru efortul fizic pe care urmează să îl depui. Dacă sari peste această primă etapă a unui antrenament fizic, rişti să te accidentezi. Spre exemplu, poţi face întindere musculară, febră musculară sau îţi poţi afecta articulaţiile.

Faci prea multe într-un timp prea scurt

Unele persoane sunt de părere că a face mai multă mişcare aduce mai multe beneficii organismului. Acest lucru este adevărat, însă doar atunci când ai rezistenţă fizică, altfel rişti să îşi suprasoliciţi corpul. Exerciţiile efectuate treptat scad riscul accidentărilor, precum răsucirea ligamentelor sau tendinitele (inflamaţii în sau în jurul tendoanelor), deoarece muşchii şi ligamentele au timp să se adapteze.

Pui presiune asupra umerilor

Femeile care ridică greutăţi au articulaţiile umerilor instabile, spre deosebire de cele care nu ridică greutăţi. Efectuare exerciţiilor intense în care coatele sunt împinse pe lângă corp poate supraîntinde ţesutul conjuctiv din jurul articulaţiilor.