Faci abdomene, dar nu dau rezultate? Află de ce!

2 jpg jpeg

Nu efectuezi mişcările potrivite

Cele mai comune abdomene sunt acelea pe care le efectuezi stând întinsă pe spate, cu picioarele drepte sau cu genunchii îndoiţi. Dacă îţi încordezi gâtul, exerciţiile efectuate vor avea efecte pozitive mai degrabă asupra şoldurilor şi nu asupra abdomenului, aşa cum îţi doreşti. Antrenorii de fitness recomandă efectuarea unor exerciţii de pilates, întrucât ele pun accentul asupra musculaturii abdomenului.

Nu respiri cum trebuie

Felul în care respiri joacă un rol important în efectuarea corectă a exerciţiilor fizice. Repiraţia incorectă evidenţiază abdomenul, exact opusul a ceea ce îţi doreşti. În timpul contracţiei abdomenului, inspiră înainte de a te arcui şi expiră în timp ce efectuezi exerciţiul.

Nu consumi alimentele potrivite

Toţi experţii sunt de acord asupra unui lucru extrem de important: o dietă sănătoasă este calea cea mai sigură de a scăpa de grăsimea abdominală. Poţi face şi până la 1000 de abdomene pe zi, însă în cazul în care consumi prea multe calorii, pacheţele de muşchi se vor ascunde sub depozitele de grăsime. Dacă vrei să elimini grăsimea abdominală, renunţă la consumul de carbohidraţi rafinaţi şi acordă atenţie cantităţii de zahăr şi alcool consumate zilnic. În locul alimentelor bogate în grăsimi, consumă proteine de origine vegetală.

Te axezi pe cantitate şi nu pe calitate

Nu este nevoie să faci o grămadă de abdomene zilnic. Foarte multe persoane cred că dacă fac cât mai multe abdomene, îşi vor tonifia mai repede musculatura abdomenului, însă lucrurile nu stau chiar aşa. Important este să efectuezi exerciţiile corect şi astfel poţi face 3 seturi a câte 20 de repetări.