Fă mişcare 30 de minute pe zi şi observă rezultatele

1 2 jpg jpeg

O „banală“ plimbare, făcută în fiecare zi, după masă, dacă timpul îţi permite sau după ce ai terminat treaba, te poate ajuta să slăbeşti şi să elimini din tensiunile apărute pe parcursul zilei. De asemenea, contribuie la digestie, scade presiunea arterială şi nu numai.

Dai jos din kilograme

Evident că nu e suficient doar să mergi pe jos jumătate de oră pe zi, trebuie să ai şi o dietă echilibrată şi să renunţi la obiceiurile nesănătoase. Nu e indicat să mai consumi grăsimi, băuturi carbogazoase, zahăr, pâine albă, alimente procesate. Bea 2 litri de apă pe zi şi ai grijă ca noaptea să dormi 8 ore.

Specialiştii explică faptul că plimbarea făcută în mod regulat poate ajuta organismul să răspundă mai bine la insulină şi astfel să reducă grăsimea abdominală. Aşadar mergând pe jos ajuţi corpul să se mobilizeze pentru a arde grăsimile. Prin urmare, acest obicei sănătos sporeşte metabolismul care începe să ardă surplusul de calorii şi previne scăderea masei musculare. Ce poate fi mai uşor decât să te plimbi şi să îţi îmbunătăţeşti sănătatea sau preferi mai bine să mergi la sală?

Ştiai că...

...unul dintre primele lucruri care i se cer unui pacient care a suferit o operaţie la nivelul abdomenului este acela de a se plimba? Astfel el îşi foloseşte atât inima cât şi muşchii din acea zonă şi încurajează digestia.

Elimini stresul

În loc să consumi ceva ca să te relaxeze, fie o prăjitură, o îngheţată, un pătrăţel de ciocolată neagră ori să bei un pahar de vin, mai bine faci o plimbare, căci ea nu conţine calorii. Cu ajutorul acesteia poţi scăpa de furie şi emoţii negative şi să te încarci cu energie pozitivă. Soarele la ore permise şi doar în cantităţi moderate te ajută împotriva anxietăţii şi depresiei. De asemenea, ai putea să faci o plimbare cu o persoană apropiată, pentru a te descărca de stresul zilei respective. Dacă lucrezi într-un domeniu creativ şi te simţi câteodată blocat, fără idei, mersul pe jos te va ajuta să te destinzi. Dacă vei fi mai relaxat, ideile sclipitoare îţi vor veni, poate, mai uşor.

Previi apariţia diabetului

Plimbarea practicată zilnic reduce nivelul zahărului din sânge şi previne riscul de diabet, menţionează Asociaţia Americană de Diabet. În urma unui studiu publicat în anul 2002, în Revista de Medicină New England (New England Journal of Medicine) s-a descoperit că cei care au avut această activitate fizică au prezentat un risc de boală cardiovasculară cu 30% mai mic faţă de cei care nu au practicat plimbatul în fiecare zi.

Combaţi apariţia varicelor

Odată cu vârsta, apar şi problemele, cum ar fi, vasele acelea inestetice de pe picioare. Luis Navarro, fondatorul şi directorul Centrului de Tratament al Venelor (The Vein Treatment Center) din New York, explică că sistemul venos ar include o secţiune circulatorie cunoscută drept o „a doua inimă“. Aceasta este localizată în gambă şi laba piciorului şi este formată din muşchi, vene şi valve. Tot el merge mai departe cu explicaţia spunând că acest sistem, practic, împinge sângele înapoi la inimă şi plămâni, iar plimbatul întăreşte sistemul circulator secundar, fortifică şi ocroteşte musculatura piciorului, ceea ce stimulează fluxul sanguin sănătos. Celor care se luptă cu aceste probleme de sănătate li se recomandă să facă în fiecare zi o plimbare de 30 de minute.