Exerci┼úiile de izometrie, secretul unui corp s─ân─âtos ┼či armonios

1 2 jpg jpeg

Nimic nu se compar─â cu starea de bine dup─â ce ai terminat o activitate fizic─â.

├Än timpul mi┼čc─ârii creierul elibereaz─â ├«n organism endorfinele, responsabile cu starea de bine ┼či de fericire dup─â antrenament.

Ce sunt exerciţiile izometrice?

Considerate ca fiind exerci┼úii statice, acestea nu modific─â lungimea musculaturii pe parcursul execut─ârii lor. Sunt un tip de efort anaoerob dar ├«n acela┼či timp extrem de puternice pentru a accelera procesul de ardere al gr─âsimilor f─âr─â a suprasolicita organismul.

Exerci┼úiile de izometrie sunt benefice pentru a cre┼čte at├ót rezisten┼úa c├ót ┼či for┼úa muscular─â cre├ónd o tensiune puternic─â de┼či nu este vizibil─â atunci c├ónd efectuezi aceste exerci┼úii.

Afl─â cum s─â scapi rapid de col─âceii de pe burt─â AICI

De ce s─â apelezi la izometrie?

Sunt exerci┼úii u┼čor de practicat, le po┼úi realiza oriunde at├ót timp c├ót te concentrezi la a men┼úine o postur─â corect─â, exact cum se ├«nt├ómpl─â ├«n cazul exerci┼úiilor de pilates sau yoga.

Un alt aspect favorabil al acestor exerci┼úii este faptul c─â nu ai nevoie de un echipament special sau costisitor, po┼úi lucra cu greutatea propriului organism ┼či ├«n acela┼či timp te po┼úi elibera de orice fel de g├ónd negativ. te relaxezi ├«n timp ce ├«┼úi lucrezi ├«ntreaga mas─â muscular─â.

Pentru a te bucura de un efect maxim este indicat s─â combini exerci┼úiile de izometri cu cele de stretching. Cel mai bun exemplu de exerci┼úiu izometric este cunoscut sub denumirea de plank, pe care ├«l po┼úi observa ┼či ├«n video-ul de mai jos. Men┼úin├ónd pozi┼úia de flotare cu sprijin pe antebra┼úe sau pe palme, concentr├óndu-te pe respira┼úie vei lucra toat─â musculatura corpului.

La ├«nceput va fi un pic mai greu s─â men┼úii postura ├«ns─â ├«n timp f─âc├ónd zilnic acestee xerci┼úiu vei c─âp─âta rezisten┼ú─â ┼či corpul t─âu se va sculpta v─âz├ónd cu ochii.