Exerciţiile care te scapă de durerile de spate

1 2 jpg jpeg

Dacă ştii că nu ai tocmai o poziţie foarte corectă pe parcursul zilei sau că există anumite afecţiuni ale coloanei vertebrale chiar şi în stare latentă, atunci introdu în tabieturile tale zilnice câteva exerciţii ce te vor ajuta să ţii durerea de spate la distanţă.

Odihna este necesară pentru ca organismul tău să se regenereze şi pentru a te putea concentra asupra sarcinilor.

Obişnuieşte să dormi fără pernă şi pe o saltea care să îţi ofere suport bun pentru coloana vertebrală.

Astfel o primă poziţie ce te va ajuta să combaţi durerile de spate este cea în care te aşezi pe spate, mâinile le întinzi în lateral iar genunchii îi îndoi şi îi poziţionezi când într-o parte când în alta fără să ridici zona lombară de pe sol.

Poziţia podului

Nu ai nevoie de foarte multă forţă sau timp pentru acest exerciţiu. Tot ce trebuie să faci esti din poziţia culcat pe podea, la fel ca la exerciţiul anterior să ridici picioarele pe un scaun şi să le menţi acolo sau să îndoi genunchii sprijinind tălpile pe pobea şi să ridici bazinul.

2 jpg jpeg

Această poziţie va restabili circulaţia sangvină în organism şi va relaxa spatele de presiunea acumulată.

Află care sunt cele mai bune remedii naturiste pentru durerile de spate AICI

Poziţia şarpelui

2 jpg jpeg

Aşază-te pe burtă, ridică-te în vârful picioarelor şi ţine-te în palme în timp ce te strădui să îndoi cât mai mult spatele, dar ai grijă să nu exagerezi şi stai aşa cât de mult poţi. Acordă o atenţie sporită exerciţiilor de respiraţie mai ales când te afli în această poziţie.

Poziţia fetală

Cea mai simplă poziţie şi totodată exerciţiu pe care îl poţi face inclusiv în pat. Dacă ai văzut măcar o dată cum stă fătul în burtica mamei,atunci îţi va fi foarte simplu. Stai întins pe spate, apoi îndoi genunchii şi-i apropii cât mai mult de bărbie, ajutându-te cu mâinile. Păstrează poziţia între 30 de secunde şi un minut.

Poziţia unghiului

Un exerciţiu simplu pe care adesea îl faci fără să îţi dai seama mai ales când te întinzi după anumite obiecte. Tot ce ai nevoie este de o mingie de fitness sau de un scaun cu spătar peste care să te apleci formând un unghi de 45 de grade.

O variantă mai puţin solicitantă este cea în care din poziţia culcat pe spate ridici un picior şi cu ajutorul unei faşe îl tragi cât de mult poţi înspre cap sau în lateralul corpului.

Începe să ai grijă de corpul tău şi adoptă mişcare ca fiind un stil de viaţă sănătos şi necesar.