Exerciţiile cardio te ajută să slăbeşti

1 2 jpg jpeg

Prin stimularea frecventă a bătăilor inimii, antrenamentul cardio protejează inima de afecţiunile cardiovasculare. De asemenea, persoanele care fac exerciţii cardio (aerobice) cresc capacitatea plămânilor, reduc nivelul ne stres din organism şi au un somn mai liniştit, faţă de cei care nu fac mişcare în mod constant.

Pentru a nu-ţi suprasolicita organismul, în timpul exerciţiilor cardio este necesar să şi poţi vorbi. În cazul în care nu poţi face acest lucru într-un mod confortabil înseamnă că ritmul cardiac este prea mare, ceea ce înseamnă că trebuie să reduci din intensitatea activităţii fizice.

Combină exerciţiile cardio cu cele care cresc rezistenţa organismului la efort

Cu ajutorul exerciţiilor cardio poţi arde multe calorii într-un timp relativ scurt. Dintre toate formele de mişcare, aerobicul este cea mai bună formă care te ajută să slăbeşti şi să îţi modelezi corpul aşa cum îţi doreşti.

De asemenea, şi alte exerciţii de tip cardio au beneficii pentru siluetă. Printre acestea se numără înotul, ciclismul, alergarea şi aerobicul.

În plus, dacă optezi pentru cel puţin două forme de exerciţii cardio ai toate şansele să arzi colăceii de grăsime mai repede şi să îţi tonifiezi musculatura într-un timp relativ scurt.

Dintre toate tipurile de exerciţii cardio, înotul şi alergarea au cele mai multe beneficii asupra siluetei, întrucât ambele pun în mişcare întreaga musculatură a corpului.

Totuşi, specialiştii recomandă persoanelor care vor să slăbească exerciţiile fizice de tip cardio în combinaţie cu cele care cresc rezistenţa la efort a organismului.