Exerciţii pentru a avea un posterior de invidiat

1 2 jpg jpeg

Una dintre zonele ce se cer a fi lucrate mai intens sunt zona fesierilor cât şi cea a coapselor. Iar dacă programul tău zilnic nu îţi permite să ajungi o oră la sală, poţi să îţi lucrezi corpul chiar la tine acasă, mai ales dimineaţa, pentru a te bucura de energie apoi întreaga zi.

Admiri pe stradă femeile care arată bine? Acum şi tu te poţi bucura de un aspect vizibil îmbunătăţit al fizicului tău. Contează să vrei să faci ceva şi restul vine de la sine, cum bine se zice ”după faptă şi răsplată”.

Pentru a obţine acel posterior frumos şi ferm ai nevoie să ştii un truc extrem de important. Şi anume că este necesar să lucreză atât talia, abdomenul cât şi picioarele pentru a ajunge la rezultatul dorit.

Exerciţiul 1: Plank-ul sau scândurica

Un exerciţiu izometric, static în care tot ce trebuie să faci este să menţii poziţia corectă cât mai mult timp posibil. Astfel că ai mai multe variante de a-l executa. Sprijină-ţi corpul fie pe coate fie pe palme şi pe vârful picioarelor. Ţine spatele perfect drept şi încearcă să respirii corect.

1 2 jpg jpeg

În această poziţie lucrează toată musculatura corpului, efectele fiind vizibile chiar de la finalul primei luni.

Obişnuieşte-te ca dimineaţa când te dai jos din pat să stai câteva minute în această poziţie, vei observa cum treptat vei putea să stai tot mai mult.

Exerciţiul 2: Flotările

Da, acesta este cel mai clasic exerciţiu, făcut frecvent mai ales de bărbaţi, însă asta nu înseamnă că nu este benefic şi femeilor. Ţine spatele şi picioarele drepte, execută florările cât mai lent pentru a lucra cât mai intens zona picioarelor şi a abdomenului.

Acest exerciţiu te va ajuta să îţi defineşti şi musculatura braţelor, practic tot corpul tău se va bucura de o mică transformare benefică sănătăţii tale.

Află cum poţi să fii mai activ la birou AICI

Exerciţiul 3: Genuflexiunile

1 2 jpg jpeg

Indiferent de ce exerciţiu alegi să faci ţine cont de un singur lucru: dacă nu îl execuţi corect, îţi vei face mai mult rău decât bine.

Sprijină-ţi toată greutatea pe călcâie şi îmaginează-ţi că te aşezi pe un scaun. Ajută-te de picioare doar pentru a te ridica de pe scaunul imaginar.

Ţine spatele cât mai drept şi execută mişcările lent.

Din acest exerciţiul poţi executa şi câteva fandări, te vor ajuta de asemenea la obţinerea unui posterior de zile mari.

Exerciţiul 4: Tonifiază abdomenul

2 jpg jpeg

Din poziţia stând pe spate poţi să ridici braţele şi să le menţii în timp ce ridici şi cobori alternativ fiecare picior. Poţi să îţi menţii picioarele ridicate, braţele la ceafă şi să execuţi câteva abdomene scurte.

Ai grijă să nu tragi de zona cefei pentru a nu rămâne mai apoi cu dureri.

Exerciţiul 5: Subţierea coapselor

Tot izometria te ajută şi în acest caz, şi cel mai bun exerciţiu este acela în care stai sprijinită pe palme şi genunchi şi ridici unul dintre picioare spre înapoi menţinându-l cât mai drept, dar şi braţul opus odată cu piciorul.

Trebuie să menţii câteva secunde această poziţie, apoi să schimbi partea.