Exerciţii fizice de făcut la birou

1 2 jpg jpeg

Renunţă la sedentarism şi fă sport indiferent de locul unde te afli. Spre exemplu, în loc să iei liftul, ocoleşte scările rulante şi ia-o uşurel pe scări, mergi mult pe jos.

Normal că îţi trebuie şi niţel spaţiu de desfăşurare, iar pentru asta ţi-ar fi de folos dacă ai merge într-o sală liberă.

Pentru că suntem prea ancoraţi în grijile cotidiene, nu mai dăm importanţa cuvenită sportului. Da, acea disciplină la care profesorul de sport ne „stresa“ la şcoală. Avem nevoie şi de relaxare, iar sportul ne ajută să ne menţinem sănătoşi. Aşadar, de ce îl ocolim? Doar pentru că nu avem timp? Există mai multe tipuri de exerciţii pe care le poţi face şi în timpul programului de lucru.

Pentru gât

Înclină capul spre stânga (4 secunde), întoarce-l apoi în faţă (4 secunde), şi mişcă-l apoi spre dreapta (4 secunde).

Înclină uşor capul pe spate (4 secunde), revino în poziţia iniţială (4 secunde), înclină capul în faţă, atingând cu bărbia zona gâtului (4 secunde).

Fă mişcări circulare cu capul. Porneşte din dreapta spre stânga (repetă de 3 ori). Procedează la fel, dar de la stânga spre dreapta.

Pentru umeri

Începe cu umărul drept. Fă mişcări circulare de 5 ori. Procedează la fel cu umărul stâng. După ce ai făcut serii de câte 5, mişcă ambii umeri cu mişcări circulare din faţă spre spate şi invers (de 10 ori).

Pentru braţe

Întinde braţul drept în faţă. Menţine poziţia 4 secunde, apoi flexează-l. Repetă acest exerciţiu de 5 ori. Treci apoi la braţul stâng şi fă acelaşi lucru. Dacă locul îţi permite, poţi face nişte cercuri uriaşe, rotind braţele.

Pentru degete

Strânge palmele de câteva ori, ca şi cum ai avea un măr în mână. Închide palmele de la fiecare mână de câte 10.

Extrapont

Pentru spate, şezut şi picioare ai putea să stai în faţa biroului şi să faci 2 serii a câte 10 genuflexiuni.