Exerciţii care ard caloriile mai mult decât alergatul

2 jpg jpeg

Ciclismul

Mersul uşor pe biciletă ajută la arderea caloriilor, însă cel mai eficient este ciclismul făcut într-un ritm alert. Asta pentru că poţi arde până la 1000 de calorii într-o oră.

Trebuie însă să ştii că numărul de calorii arse depinde şi de nivelul tău de pregătire fizică. Poţi să alegi şi să faci trasee cu bicicleta în zone de deal şi de munte, în zilele de weekend.

Dacă îţi planifici un traseu montan, vei reuşi să îmbini utilul cu plăcutul.

Săriturile cu coarda

Îţi mai aduci aminte de jocul din copilărie în care săreai coarda? Ei bine, acesta este foarte sănătos şi poate fi folosit pentru a arde calorii. Săriturile moderate te ajută să scapi de până la 13 calorii pe minut.

În timp ce sari coarda sunt lucrate mai multe grupe de muşchi decât în timpul alergatului. De asemenea, te ajută şi să capeţi un mai bun echilibru şi o coordonare a mişcărilor.

Flotările

Un alt tip de exerciţiu pe care îl poţi face oriunde şi care te ajută să-ţi modelezi muşchii şi să arzi calorii îl reprezintă flotările. O persoană care cântăreşte 80 de kilograme poate să ardă 1,43 calorii la fiecare flotare pe care o face, arată specialiştii.

Ca să fie eficiente, flotările trebuie făcute într-un ritm alert. Este indicat să faci o repriză de câte 10 flotări, ca să ai succes. Concluzia aparţine unui studiu prezentat la reuniunea anuală a reprezentanţilor Colegiului de Medicină Sportivă din America.

Înotul

Un sport care îţi pune toţi muşchii în mişcare este înotul. Te ajută dacă ai probleme cu coloana vertebrală şi este o cale simplă de a scăpa de calorii. Într-o oră, poţi topi peste 600 de calorii.