Exerciţii cardio pentru începători

2 jpg jpeg

Pentru efecte vizibile, o persoană trebuie să efectueze 30 de minute de exerciţii cardio, la un nivel moderat, timp de 5 zile pe săptămână, potrivit Colegiului American de Medicină Sportivă. De asemenea, se poate opta şi pentru un antrement viguros de 20 de minute, timp de 3 ori pe săptămână.

Însă, pentru începători este indicat să se înceapă cu antrenamente mai puţin intense, dar de lungă durată, pentru a permite organismului să îşi crească rezistenţa în faţa efortului fizic.

Mergi în pas vioi cel puţin 15 minute pe zi

Dacă până acum ai fost o persoană sedentară este indicat să faci mişcare puţin câte puţin. Pentru început, include în programul tău zilnic 2-3 plimbări în pas vioi, iar apoi adaugă treptat intensitate şi durată acestui tip de exerciţiu cardio.

Este indicat să mergi în pas vioi cel puţin 15 minute, după care, gradual, poţi creşte timpul la 20-30 de minute pentru fiecare plimbare. Pentru a fi sigur că faci mişcare la un nivel moderat, asigură-te că poţi vorbi în timp ce mergi în pas vioi, fără a respira sacadat.

În timp, poţi trece de la plimbările în pas vioi la jogging şi chiar la seturi de alergări intense, dar de scurtă durată.

Ciclismul, un alt exerciţiu cardio bun

O bună modalitate de a face puţină mişcare este să ieşi la plimbare prin parc...cu bicicleta. Este un exerciţiu uşor, care menţine întreg organismul sănătos.

Esenţial este să nu depui prea mult efort încă de la început. Începe prin a merge 10-15 minute pe un teren drept, iar după câteva plimbări, pune-ţi musculatura la treabă prin urcatul şi coborâtul unor terenuri mai abrupte. Astfel, beneficiile ciclismului se vor vedea mult mai repede.