Este periculos sau nu mersul pe bicicletă pentru bărbaţi?

1 2 jpg jpeg

Sportul a fost adesea motiv de conversaţie şi studio, mai ales din cauza coincidenţelor afecţiunilor apărute la persoanele ce practicau ciclicsm.Astfel că, specialistul Benjamin Breyer, coordonatoru l secţiei de urologie de la Universitatea California din San Francisco a studiat intens cum şi în ce fel afectează ciclismul mai ales pe bărbaţi.

Aparent, rezultatele au fost contrare aşteptărilor, rezultând că mersul pe bicicletă nu înfluenţează sub nicio formă funcţiile sexuale ale bărbaţilor.

Ciclismul, un sport sănătos

2 jpg jpeg

Indiferent că vorbim despre bicicleta medicinală sau despre cea din sălile de fitness, bicicleta te va ajuta din toate punctele de vedere să îţi păstrezi sănătatea.

Acest studiu făcut de americani a fost realizat pe un eşantion de peste 2500 de biciclişti, peste 500 de înotători şi peste 700 de atleţi.

În urma studiului, specialiştii au putut observa că practicarea ciclismului nu afectează sub nicio formă sănătatea bărbaţilor ci dimpotrivă.

S-a studiat mai ales impactul ce îl are sportul asupra organelor reproducătoare dar şi asupra sănătăţii aparatului urinar.

La finalul studiului concluzia fiind una fosrte simplă şi clară: ciclismul nu afectează fertilitatea bărbaţilor mai mult decât o face oricare alt sport.

Află care sunt cele mai bune modalităţi de a arde calorii AICI

Ciclismul te menţine în formă

1 2 jpg jpeg

Mersul pe bicicletă te ajută în primul rând să scapi de surplusul de kilograme, şi să îţi menţii o greutate constantă, în plus contribuie la intensificarea procesului de arderi calorice şi stimulează metabolismul.

Mai mult de atât, în cazul în care suferi de hipertensiune, mersul pe bicicletă te ajută să reglezi tensiunea arterial, menţine un echilibru al nivelului de zahăr în sânge mai ales dacă suferi de diabet şi te ajută să îţi reglezi tranzitul intestinal.

O bicicletă este binevenită în viaţa fiecăruia, te va ajuta să combaţi cu success sedentarismul şi astfel te vei îngriji mult mai uşor de starea ta de sănătate.

Unde mai pui şi faptul că îţi va îmbunătăţi viaţa sexuală, tocmai din cauza faptului că pune sângele în mişcare.