E bine să faci sport dimineaţa sau seara?

2 jpg jpeg

Avantajele mişcării dis-de-dimineaţă

Mai mult timp pentru cei dragi - Dacă de regulă eşti ocupat după-amiaza şi seara, poţi merge dimineaţa la alergat sau la sală, pentru o oră, între orele 6-8 a.m. Ajungând târziu acasă, probabil nu vei mai avea suficientă energie pentru activităţi sportive. Făcând sport la începutul zilei, seara vei avea mai mult timp pentru familie şi prieteni.

Ai aparatura liberă

Sălile de fitness sunt arhipline începând cu orele 18-19, iar dimineaţa oamenii care lucrează se grăbesc să meargă la serviciu, şi nu la sală. Astfel, nu vei mai sta să aştepţi la anumite aparate.

Scapi de schimbatul hainelor

După ce te-ai trezit, faci un duş şi te îmbraci în echipament sportiv, apoi pleci la sala de sport. Pe când dacă ai practica sport seara, ar trebui să cari după tine echipamentul sportiv şi să pierzi timp să pui pe tine hainele adecvate mişcării.

Îţi stimulează apetitul

După ora de exerciţii fizice efectuate dimineaţa ţi se va face foame şi nu vei mai sări peste micul dejun, despre care se spune că este cea mai importantă masă a zilei. Sportul regulat te face să bei multă apă, ceea ce e un obicei sănătos.

Îţi asiguri un somn odihnitor

Faptul că te trezeşti devreme ajută ca seara să te culci la ore rezonabile. Specialiştii spun că cel mai bun somn este între orele 22.00 - 00.00. Dacă stai peste miezul nopţii nu te vei odihni suficient, iar lipsa de somn te face să mănânci mai mult.

Sportul după serviciu

Cei care obişnuiesc să facă mişcare dimineaţa se trezesc buimaci şi pleacă la alergat, apoi îşi cam pierd din concentrare pentru activităţile de la muncă. Spre deosebire de ei, cei care practică exerciţiile fizice după job îşi adună toată energia pentru a da tot ce-i mai bun la sală. Asta se întâmplă pentru că nu-şi folosesc întreaga energie dimineaţa.

Un alt argument pro mişcare făcută după ce ai ieşit de la birou este că te ajută să elimini toate tensiunile acumulate de-a lungul întregii zile. La fel ca şi lipsa de somn, şi stresul prelungit eliberează un hormon numit cortisol care îi face pe oameni să mănânce mai mult decât de obicei. Prin sport vei elimina supărările şi vei arde grăsimea în exces.

Un dezavantaj poate fi că e posibil să nu mai adormi atât de devreme cum ai vrea.

Pentru a alege cel mai bun program pentru tine, cel mai bine ar fi să te sfătuieşti cu un instructor de fitness.