După efort fizic mănâncă budincă de orez

1 2 jpg jpeg

Un desert delicios te poate ajuta să pierzi în greutate. Nu este o glumă. Asta doar în cazul în care vei alege la prepararea lui să foloseşti produse de calitate şi să înlocuieşti câteva alimente clasice cu unele degresate. Bineînţeles că aici ne referim la laptele ce în cazul dorinţei de a slăbi trebuie să fie degresat, zahărul trebuie exclus definitiv şi înlocuit cu un îndulcitor natural şi să nu eviţi să faci cât mai multă mişcare.

Budinca de orez bogată în proteine

Unul dintre deserturile clasice din copilăria ta, te poate ajuta acum să ajungi la greutatea dorită, mai ales că este un preparat ce adună multiple proprietăţi nutritive în special vitamine, minerale, proteine dar şi calciu. Fie că o consumi rece fie că o consumi caldă scorţişoara îţi fa oferi un gust mult mai bun şi va accelera arderile ţesutului adipos.

Citeşte şi: Cea mai bună budincă de orez

Consumată după antrenament, facilitează slăbirea

Specialiştii au ajuns la concluzia că dacă vrei să pierzi în greutate, după terminarea antrenamentului se recomandă a se consuma o porţie de budincă de orez. Indiferent că alegi orezul alb sau brun, consumul ei va oferi beneficii pentru toate grupele de muşchi.

Ţine totuşi cont atunci când îţi alegi tipul de orez de faptul că cel alb se digeră mai uşor în timp ce orezul brun conţine mai multe fibre şi pare a fi o alegere mai sănătoasă.

Este o sursă de carbohidraţi care după efort susţinut va reface rezervele de glicogen din muşchi.

În plus lapte aduce şi el un aport vitaminic semnificativ de proteine şi aici menţionăm zerul şi cazeina dar şi carbohidraţii prezenţi prin lactoză. Cu ajutorul laptelui organismul nu va mai avea probleme în a asimila aminoacizii necesari pentru buna funcţionare a organismului tău.

Află care sunt proprietăţile terapeutice ale apei de orez AICI

Scorţişoara uşurează digestia

Pe lângă gustul inconfundabil ce îl oferă dulcelui, acest condiment dacă alegi să îl incluzi în dieta ta zilnic îţi va oferi protecţie împotriva inflamaţiilor, a tensiunii arteriale oscilante, îţi va menţine imunitatea ferindu-te de gripă, colesterolul va deveni o amintire deoarece va fi şi el ţinut sub control.

Această combinaţie de orez cu lapte şi scorţişoară este saţios, sănătos, hrănitor, energizant şi reprezintă varianta ideală de mic dejun, consumat la orice oră a zilei va facilita digestia.

Nu te teme că te vei balona de la orez, consumă mai întâi cafeaua ta fără zahăr şi lapte dimineaţa şi apoi porţia de orez cu lapte şi scorţişoară.

Meniul de 3 zile

Dacă vrei să pierzi rapid în greutate poţi să ţii un regim de 3 zile în care să nu eviţi sportul şi la micul dejun să consumi un ceai sau cana de cafea cu porţia de budincă de orez. Încearcă totuşi să nu adaugi zahăr sau miere. Poţi opta pentru gustarea dintre mic dejun şi prânz şi să consumi o piersică, un măr iar la prânz să optezi pentru peşte sau pui la grătar cu o salată de roşii şi ca desert bineînţeles budinca de orez.

A doua gustare a zilei poate fi un kiwi sau un alt fruct bogat în vitamina C, urmând ca la cină să consumi câtă budincă de orez îţi doreşti alături de o cană de ceai.

Asigură-te că nu ai intoleranţă la lactoză, în acest caz optează pentru laptele de migdale sau cocos.