De ce să faci mai mult sport după o despărţire

2 jpg jpeg

De-a lungul anilor situaţia din viaţa ta se întâmplă să nu fie mereu roz, să ai parte atât de urcuşuri cât şi de coborâşuri, motiv pentru care nu trebuie niciodată să renunţi la sport.

Savanţii care au studiat intens beneficiile aduse de practicarea mişcării în mod constant au ajuns la concluzia că astfel te vei bucura de o viaţă mai lungă şi mai sănătoasă, deoarece mişcarea acţionează asupra cromozomilor din organismul uman influenţând astfel calitatea vieţii. Studiul a fost publicat ulterior în „British Journal of Sports Medicine”.

Activează-ţi metabolismul prin mişcare

Cel mai bun stimulent metabolic este fără doar şi poate mişcarea fizică, mai ales dacă de curând ai avut o decepţie fie profesională, fie personală, nu trebuie să renunţi la mişcare.

Reacţiile chimice din corpul tău atât în timpul cât şi după efectuarea mişcării îţi vor ajuta organismul să se regenereze mult mai repede şi să te ferească de boli.

În plus, făcând mişcare vei avea control asupra masei tale musculare, dar şi asupra metabolismului ce odată cu vârsta scade şi astfel te predispune la un surplus de kilograme nociv atât pentru atriculaţii cât şi pentru încrederea în sine.

Endorfinele, hormonul fericirii

În perioadele dificile din viaţa ta este recomandat să îţi exprimi durerea şi tristeţea făcând sport, arzând calorii şi în felul acesta organismul tău se va bucura de o cantitate bună de endorfine care ulterior îţi vor oferi o stare de bine.

Nu lăsa depresia să pună stăpânire pe mintea şi trupul tău. Conform zicalei: „cui pe cui se scoate”, scoate durerea din sufletul tău şi înlocuieşte-o cu durerea din timpul unui antrenament cardio intens care va aduce minunatele endorfine ce-ţi vor regla starea ta de spirit, vor înlătura orice fel de anxietate, depresie, tristeţe şi te vor ajuta să îţi întăreşti imunitatea.

Chiar dacă şi plânsul ajută uneori pentru a te descărca de toate sentimentele acumulate, nu uita că sportul făcut în mod constant reduce cantitatea de cortizol, denumit şi hormonul stresului.

Având grijă la alimentaţia ta, făcând şi mişcare într-un timp scurt vei observa cum corpul tău capătă o formă mai bună, fermă şi sănătoasă.

Află motivele pentru care vei alerga mai des AICI

Sportul are grijă de inima ta

1 2 jpg jpeg

Din păcate, depresiile sau dezamăgirile profunde vin la pachet cu multe nopţi nedormite în care mii de întrebări şi gânduri nu-ţi dau pace. Lipsa somnului va avea în timp anumite efecte negative asupra imunităţii tale. Este suficient cât suferi. Nu ai nevoie şi de o răceală sau alte bătăi de cap.

Tu eşti singurul care poate avea grijă de tine şi te poţi ajuta să te remontezi după fiecare căzătură. Astfel, după o zi de muncă în care cu siguranţă zâmbetul a fost şters de pe faţă, nu uita să ai grijă de inima ta cu o serie de exerciţii care te vor ajuta să reduci nivelul de colesterol rău din organism, în felul acesta menţinând vasele sangvine puternice şi prevenind apariţia cheagurilor de sânge.

În plus, mişcarea te va ajuta să dormi mai repede şi mai bine şi să îţi oxigenezi tot organismul în doar câteva minute, fie că este vorba de o serie de abdomene, o plimbare prin parc în ritm alert sau o oră petrecută la sală.

Îţi vei ajuta corpul să se transforme frumos şi cum tot răul este întotdeauna spre bine, îţi vei recăpăta încrederea în forţele proprii şi vei fi pregătit pentru noi experienţe de viaţă cărora le vei face faţă cu brio.

Un om cu incredere în el şi cu un corp lucrat mai ales în perioadele grele ale vieţii va fi întotdeaua mai greu de doborât.

Nu te da bătut

2 jpg jpeg

Tot ce trebuie să faci este să te uiţi la serialul tău preferat sau să asculţi muzică să îţi pui o salteluţă lângă pat şi să faci mişcare.

Abdomenele îţi vor launga cu siguranţă depresia din suflet şi cu cât mai mare va fi durerea musculară cu atât mai bine te vei simţi a doua zi.

Creşte treptat numărul de repetări şi nu abandona lupta pentru siguranţa şi sănătatea ta. Gândeşte-te cât de bine te vei simţi în pielea ta când vei observa rezultatele suferinţei tale.

Specialiştii afirmă că femeile cu un stil de viaţă activ îşi vor păstra densitatea osoasă înaltă şi vor fi ferite de afecţiuni precum osteoporoza ce poate provoca fracturarea oaselor şi incapacitate de mişcare datorită anchilozei.

Mişcarea te va ajuta să dezvolţi reacţii, reflexe şi o gândire pozitivă şi mult mai profundă, va asigura circulaţia sangvină mai ales la nivelul creierului activând anumite proteine din zona cerebrală ce duce la formarea de noi celule nervoase.

Sportul te disciplinează

După o serie de exerciţii te vei gândi de două ori la ce vei mânca, chiar dacă după o despărţire tendinţa este să stai în casă, să plângi şi să mănânci tone de ciocolată şi chipsuri, alege varianta benefică din răul resimţit acum.

Descarcă-ţi nervii, gândurile şi miile de întrebări într-o serie de flotări, genuflexuni şi abdomene sau apelează la exerciţiul de tip planşă/plank.

Vei combate cu succes depresia, pofta de dulce şi insomnia din perioada acesta tristă.

Fiecare trece la un moemnt dat printr-o perioadă de acest gen, şi asta datorită aşteptărilor pe care le avem de la cei din jur în mod involuntar de cele mai multe ori. Alege să te bucuri de corpul tău, să îl lucrezi până la upnctul în care să fii total mulţumit de aspectul său şi acordă-ţi tot timpul din lume să te autocunoşti.

Bucurându-te de fiecare clipă, de tine vei regăsi cheia succesului şi a încrederii, pe care de data aceasta o vei acorda într-un raport diferit, mai mult pentru tine mai puţin pentru cei din jur. Nu este egoism, este autoapărare.