De ce este bine să faci mişcare după masă

1 2 jpg jpeg

Nu permite ca această perioadă să fie motivul pentru a îţi ieşi din formă şi a renuţa chiar şi pentru o scurtă perioadă la mişcare.

Strecoară în rutina ta zilnică, chiar dacă eşti în vacanţă câteva exerciţii fizice pe care să le faci mereu după masă, astfel încât să participi activ la buna digerare a alimentelor consumate.

Mai ales că în această perioadă organismul tău va primi fără nici un fel de restricţii tot soiul de preparate de la cele mai uşor de digerat până la cele care necesită mai multe ore.

Mişcarea te binedispune

Când stai la masă cu cei dragi nu ţii cont exact de numărul de calorii consumate, te simţi bine în compania lor şi apoi la câteva minute d eregulă apare mustrarea de conştiinţă sau după caz anumite probleme digestive.

Efectele negative ale meselor pline şi a bucatelor aburinde nu întârzie niciodată să apară. Astfel că dacă alegi ca după masă să faci puţină mişcare vei observa că parcă vei primi o porţie de enrgie şi te vei simi mult mai binedispus şi te vei bucura mai mult de compania celor din jur.

Unde mai punem şi faptul că imediat ce începi să faci mişcare, minunatele endorfine se vor elibera în organism şi vor amplifica starea de bine.

Ai copii mici prin casă? Ce zici de celebrul jos de-a v-ati ascunselea pe care atât de mult îl jucai în copilărie?

Nici nu trebuie să te de plasezi la sală pentru a te mişca. Sigur vor rămâne cu o amintire plăcută despre această zi.

Ajută digestia mergând pe jos

1 2 jpg jpeg

Dacă ai făcut un exces alimentar, nu te învinovăţi şi nici nu te pune în pat. Aceasta este cea mai mare greşeală. Acţionează activ şi bucură-te de o plimbare care îţi va ajuta digestia.

Mişcarea după ce ai mâncat te va ajuta să eviţi probleme de sănătate precum constipaţia, depresia, oboseala accentuată, balonarea sau chiar indigestia. Nu evita nici o cană de ceai de păpădie, efectul său diuretic îţi va fi de mare folos.

În plus, plimbatul în aer liber este cel mai bun remediu pentru a-ţi goli mintea şi pentru a te recreea şi a-ţi oxigena creierul.

Contracarează excesele alimentare cu stretching

1 2 jpg jpeg

Cea mai eficientă metodă prin care să combaţi şi să previi balonarea mai ales este stretchig-ul. Orice formă de mişcare este inevenită mai ales după masă. Atenţie însă, mişcarea nu înseamnă alergat.

Începe cu 5-7 minute de stretching după care alege fie să mergi pe jos, fie să apelezi la câteva exerciţii de yoga sau pur şi simplu să mergi cu bicicleta sau chiar cu patinele.

După 45 de minute de la terminarea mesei poţi să faci o drumeţie pe munte sau să alergi dacă îţi face plăcere. Antrenamentele intense te vor ajuta să reduci depozitele de grăsime. Dansează cât de mult poţi în această vacanţă. Muzica te va binedispune iar dansul va avea grijă de silueta ta şi de starea ta de bine.

Încearcă o perioadă de post negru imediat după ospăţ, şi ideal ar fi să faci cât mai multă mişcare şă să consumi cât mai multe lichide.