De ce e bine să mergi zilnic 20 de minute pe jos

1 2 jpg jpeg

Iată, aşadar, concluziile interesante ale unui studiu realizat de cercetătorii americani despre beneficiile mersului de jos!

De ce e bine să mergi zilnic 20 de minute pe jos: îmbunătăţeşte funcţiile cognitive

Mersul pe jos ameliorează funcţiile cognitive - creierul se oxigenează şi se relaxează, astfel că este încurajată eliberarea de endorfine, hormonii responsabili pentru starea de bine.

Dacă obişnuieşti să mergi zilnic pe jos şi să creezi astfel o rutină, vei observa o îmbunătăţire a funcţiilor de bază ale creierului: concentrare, memorie sau prelucrarea informaţiilor.

De ce e bine să mergi zilnic 20 de minute pe jos: un excelent remediu contra depresiei

În general, persoanele demotivate sau anxioase preferă să aibă cât mai puţine contacte sociale şi interacţionează cât mai puţin cu mediul înconjurător.

Astfel, starea lor se poate ameliora simţitor doar prin simplul mers pe jos, în natură. Mersul, respiraţia profundă şi ritmul activat al inimii vor relaxa creierul, iar lucrurile se vor vedea într-o prismă mai puţin negativă.

De ce e bine să mergi zilnic 20 de minute pe jos: are grijă de sănătatea inimii

Mersul pe jos este benefic pentru funcţiile inimii. Acest obicei va întări inima, în timp ce arterele vor deveni mai elastice, astfel că toate zonele corpului vor fi mai bine irigate.

De asemenea, mersul zilnic pe jos este recomandat celor care suferă de hipertensiune arterială.

Acest obicei poate preveni diabetul prin reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Nu în ultimul rând, mersul pe jos întăreşte sistemul osos şi poate preveni afecţiuni precum osteoporoza. De asemenea, această activitate uşoară este extrem de eficientă pentru buna funcţionare a sistemului digestiv şi în special prevenirea constipaţiei.