Dansaţi? 6 motive să luaţi chiar acum lecţii de dans

1 2 jpg jpeg

Iată câteva din beneficiile pe care le aduce dansul sănătăţii organismului. Haideţi la dans! 5, 6, 7, 8… şi din nou. 1. Îmbunătăţeşte memoria

Dansul redă graţia mişcărilor şi te ajută să îmbătrâneşti frumos, spun studiile ştiinţifice în domeniu.

O cercetare efectuată de experţii britanici sugerează că dansul are şi capacitatea de a stimula memoria şi de a împiedica instalarea demenţei la vârste timpurii.

Mai mult, exerciţiile de aerobic pot stagna pierderea în volum a hipocampusului, parte a creierului care controlează memoria.

Mişcările specifice baletului, cum sunt plié-urile, şi cele care solicită talia şi coapsele nu sunt concepute doar pentru aspectul estetic.

Plié-rile şi rotările de trunchi, specifice dansurilor exotice, aduc beneficii importante pentru sănătate.

Acestea redau flexibilitatea şi mobilitatea trunchiului şi diminuează rigiditatea articulaţiilor.

3. Reduce stresul

Dacă simţi că ţi s-au „înecat corăbiile“ şi grijile s-au năpustit asupra ta, deschide radio-ul şi dansează.

Nu contează cum şi cine te vede, important este că după câteva minute de dans starea ta de dispoziţie se va schimba în bine.

Dacă e posibil, găseşte un partener cu care să simulezi un tango şi fiţi siguri că stresul nu va mai avea ce căuta în peisaj.

4. Diminuează depresia

E confirmat ştiinţific că dansul poate calma spiritele tensionate. Prin dans, persoanele care suferă din cauza depresiei se bucură, în scurt timp, de un tonus mai bun.

Studiile la care au participat numeroşi pacienţi cu depresie arată că persoanele care au luat cursuri de dans, la final au resimţit o scădere a simptomelor specifice despresiei. În plus, s-au simţit mult mai energice şi mai pline de viaţă.

5. Protejează inima

Dansul este o activitate benefică pentru sănătatea inimii. Medicii specialişti recomandă mişcările de dans pacienţilor care au probleme cu inima.

Mişcarea ritmică protejează activitatea cardiacă, aparatul respirator şi îmbunătăţeşte considerabil calitatea vieţii.

6. Te ajută să slăbeşti

Te-ai plictisit de alergările în parc şi mersul pe bicicletă? Vrei să încerci o activitate mult mai atrăgătoare ca să dai jos kilogramele nedorite?

Mizează pe exerciţiile de aerobic. Dacă te înscrii într-un program de cel puţin o lună de aerobic, la finalul cursului vei cântări cu câteva kilograme mai puţin şi te vei bucura de un corp tonifiat.