Cum te ajută exerciţiile Pilates

1 2 jpg jpeg

Lucrează tot corpul

Oricine poate opta pentru o astfel de formă de mişcare, indiferent de vârstă sau de sex, deoarece vizează întărirea sistemului osos şi muscular, în acelaşi timp. Exerciţiile Pilates lucrează tot corpul, însă se concentrează asupra muşchiului inimii, pe care îl întăreşte. De asemenea, acestea pot fi un bun tratament pentru disfuncţiile musculare.

Te scapă de stres şi emoţii negative

Vei constata faptul că pe lângă tonifierea musculaturii, Pilates te va ajuta să scapi de stres, emoţii negative şi tensiuni nervoase, care nu fac altceva decât să pună în pericol atât sănătatea mintală, cât şi pe cea fizică. Şi pentru că este o formă de mişcare cu impact scăzut, Pilates te ajută să îţi îmbunăţeşti mobilitatea, chiar dacă sportul nu a fost sau nu este punctul tău forte.

Sfat: Fă exerciţii în prezenţa unui antrenor

Dacă nu ai încercat niciodată exerciţiile Pilates este indicat ca pentru început să ceri ajutorul unui antrenor, pentru a fi sigur că le faci cum trebuie, altfel efectele pozitive vor întârzia să apară. De asemenea, antrenorul îţi poate spune care sunt principiile acestui sistem de mişcare, astfel vei înţelege mai bine cum trebuie realizate exerciţiile specifice.