Cum scapi de grăsimea de pe braţe

1 2 jpg jpeg

În cazul în care ai trecut printr-o naştere sau mai multe, ai o activitate sedentară sau pur şi simplu nu mai eşti la prima tinereţe, e foarte probabil ca braţele tale să nu mai arate la fel de sculptate ca cele ale unei statui greceşti.

Şi, chiar dacă mai ai două luni de iarnă în faţă, nu ştii niciodată când se iveşte, pe nepusă masă, ocazia (sau chiar necesitatea) de-a purta o rochie elegantă, fără mâneci, la vreun eveniment cu pretenţii. Aşa că nu e niciodată prea devreme să te gândeşti să îţi recapeţi supleţea braţelor şi să scapi rapid de grăsimea inestetică depusă cu timpul pe aceste zone la vedere.

Vezi mai jos 8 exerciţii la îndemână, pe care le poţi executa acasă, cu rezultate optime, în cel mai scurt timp. Sunt exerciţii pe care, dacă le repeţi cu regularitate, te pot scăpa de cel puţin 1-2 kilograme pe fiecare braţ: 1. Flotări paralele Vei avea nevoie de un scaun stabil pentru a efectua acest exerciţiu. Aşază mâinile la lăţimea umerilor pe marginea scaunului, în timp ce posteriorul este paralel cu scaunul. Ţine picioarele îndoite pe podea, la lăţimea umerilor, iar spatele să fie drept, apropiat de scaun.

Îndreaptă braţele, dar păstrează mereu coatele uşor îndoite. Apoi îndoaie încet coatele şi coboară corpul spre podea, până când braţele sunt la un unghi aproximativ de 90 de grade (e momentul în care trebuie să simţi tensiune în tricepşi). Apasă cu braţele şi împinge-te înapoi, până la poziţia iniţială. Repetă de 10-15 de ori.

2. Flotări la sol

Stai cu faţa spre podea, cu braţele sprijinite la nivelul umerilor. Ţine coatele apropiate de corp, apoi coboară uşor corpul. Revino la poziţia iniţială. Dacă ţi se pare prea greu, schimbă poziţia de start: îndoaie genunchii şi atinge podeaua cu ei. Repetă de 10-15 de ori.

Pentru acest exerciţiu ai nevoie de greutăţi de 1-2 kg. Aşază-te pe podea cu câte o greutate în fiecare mână şi atinge podeaua cu genunchii şi degetele de la picioare.

Îndoaie partea superioară a corpului şi poziţionează posteriorul în spatele şoldurilor, apoi îndoaie coatele la unghi de 90 de grade. Extinde ambele braţe înapoi, cu palmele orientate faţă în faţă. Simte tensiunea din tricepşi şi revino la poziţia iniţiala. Fă 3 seturi de 8-10 repetări.

4. Extensii pentru tricepşi

Poţi face acest exerciţiu stând în picioare sau culcată pe podea. Vei avea nevoie de 1-2 kg de greutăţi.

Citeşte continuarea articolului pe totuldespremame.ro