Cum scapi de bărbia dublă

1 2 jpg jpeg

Exerciţii cu gâtul întins

Stai cu capul pe spate, mai exact întinde-l cât de mult poţi, ceea ce va face ca bărbia să stea cât mai mult îndreptată în sus.

Nu forţa nota, să nu te doară gâtul, iar spatele trebuie să rămână drept. Stai astfel 20-30 de secunde, apoi revino uşor în poziţia iniţială. Fă cte 15 astfel de repetări, de două-trei ori pe zi.

Exerciţii cu ajutorul limbii

Un exerciţiu foarte simplu, pe care îl poţi face oricând, chiar şi într- o mică pauză la birou: deschizi larg gura, ca şi cum ai vrea să râzi cu gura până la urechi şi apoi scoţi limba, ca şi cum ai încerca să atingi bărbia. Poţi face câte yece repetări, de trei oripe zi. Vei vedea, treptat, că vei reduce din stratul de ţesut adipos.

Un alt exerciţiu este să stai în poziţie culcată, cu gâtul la marginea patului. Laşi capul să atarne, însă cât sp nu îţi fie greu, indonforabil, apoi îţi încordezi muşchii gâtului, apoi tragi capul spre piept, fără sa ridici umerii de pe pat.

Stai aşa cinci minute, apoi laşi capul iar pe spate.

Sunt indicate două astfel de repetări, de trei ori pe zi.

Persoanele obeze se pot confrunta cu bărbia dublă. De aceea, o cură de slăbire va fi de ajutor, astfel încât să scapi de problemă. Alege un regim care să se potrivească, nu te apuca de diete draconice. Înainte de oirce cură de slbăire este bine să consulţi un medic. Atenţie la faptul că bărbia dublă poate să indice prezenţa unei probleme cu glanda tiroidă. Dacă ai şi alte simptome, precum tremur al mâinilor, stări de nervozitate, transpiraţii nocturne, mergi la un consult endocrinologic.

La ce mai poţi apela

Intervenţia de lipoaspiraţie facială este una la care poţi să apelezi în cazul în care te confrunţi cu bărbia dublă. Cum bărbia dublă poate să apară şi drept efect al îmbătrânirii pielii, pentru că ţesuturile îşi pierd din fermitatate, ai grijă să consumi proteine, legume şi fructe care asigură elementele necesare sănătaţii pielii.