Cum să-ţi îngrijeşti pielea în funcţie de zodie

1 2 jpg jpeg

BERBEC

Berbecul, războinicul zodiacului, are o constituţie puternică şi dură. Fiind un semn de foc, care se aprinde foarte uşor, nativii berbec se confruntă deseori cu erupţii cutanate provocate de căldură sau cu acnee rozacee.

În cazul acestor afecţiuni, se recomandă compresele pe frunte şi ochi cu felii generoase de castravete, pentru a elimina din căldură. De asemenea, foloseşte produse de îngrijire a corpului cu efect răcoritor, care să calmeze iritaţiile. Alegeţi produse care conţin aloe vera sau ceai verde.

LEU

Nativul leu este puternic şi debordează de energie, fiind un semn zodiacal guvernat de soare. Deoarece sunt un semn de foc, leii sunt predispuşi la uscarea pielii.

În cazul lor, se recomandă folosirea uleiului de cocos datorită componentelor sale, grăsimi saturate, în mare parte. Conţine acid lauric, acid linoleic, acid oleic, acid galic, acid fenolic, derivaţi ai acizilor graşi, cloruri grase şi vitamine şi minerale, precum vitamina E şi fier.

SĂGETĂTOR

Săgetătorii sunt recunoscuţi drept filosofii zodiacului aflaţi în căutarea înţelepciunii, astfel că au tendinţa de a exagera în tot ceea ce fac. Acest lucru se răsfrânge şi în ceea ce priveşte alimentaţia lor, de unde pot rezulta dezechilibre precum inflamaţii, erupţii cutanate sau acnee.

În cazul acestor nativi, este recomandată folosirea unor geluri de curăţare blânde, însă cu acţiune de exfoliere (pe bază de acid lactic sau glicolic), îmbogăţite cu vitamina B şi alatonină, pentru a hidrata pielea şi preveni iritaţiile.

TAUR

Fără doar şi poate, zonele sensibile ale încăpăţânatul taur sunt gâtul şi corzile vocale, astfel că pielea gâtului este predispusă la iritaţii, prurit şi uscăciune.

Pentru a atenua aceste probleme ale pielii, îţi recomandăm o mască naturală realizată din fulgi de ovăz şi aloe vera. Mărunţeşte o lingură de ovăz organic cu ajutorul unei râşniţe de cafea şi adaugă apoi două linguri de aloe vera gel 100% pur. Întinde amestecul pe faţă, gât şi decolteu şi lasă să acţioneze timp de 10 minute.

CAPRICORN

Lideri înţelepţi, nativii capricorn sunt firi precaute, ambiţioase şi chibzuite. Din punct de vedere fizic, tenul nativilor tinde să fie uscat şi sensibil, cu mâncărimi ale pielii mai ales în perioada iernii, perioadă în care, de altfel, s-au şi născut.

Astfel, pielea capricornilor are nevoie de o hidratare intensă şi permanentă. După duş, cât timp pielea este încă umedă, aplică un amestec realizat dintr-un sfert de cană unt de shea şi câteva picături de ulei esenţial de susan. Totodată, scalpul poate fi masat cu câteva picături de ulei de migdale (lăsaţi să acţioneze 10 minute) înainte de şamponare.

FECIOARĂ

Fecioara este unul dintre cele mai independente şi muncitoare semne ale zodiacului, astfel că se confruntă frecvent cu cearcăne pronunţate.

Pentru a scăpa de cearcăne, îţi recomandăm o mască răcoritoare din avocado, pe care să o aplici pe zona de sub ochi. Zdrobeşte un sfert de fruct de avocado, bine copt (rece, de la frigider) şi amestecă cu două linguri de aloe vera gel 100% pur. Temperatura scăzută a măştii va contracta vasele de sânge din jurul ochilor, astfel că cearcănele se vor diminua, în timp ce vitaminele E şi C vor contribui la luminozitatea pielii.

GEMENI

Acest semn zodiacal este asociat cu o transformare constantă, astfel că primele semne de îmbătrânire ale pielii apar mai întâi la nivelul braţelor şi mâinilor.

Din acest motiv, îţi recomandăm să acorzi o atenţie sporită îngrijirii mâinilor folosind un scrub cu sare hidratant: realizează un amestec dintr-un sfert de cană de ulei de măsline extra-virgin, un sfert de cană de ulei de floarea-soarelui, sucul de la o jumătate de lămâie şi o lingură de sare roz de Himalaya (se găseşte în orice plafar, la un preţ modic). Masează mâinile cu amestecul obţinut timp de 5-7 minute, insistând mai ales la nivelul degetelor şi al coatelor, acolo unde pielea este mai uscată. Clăteşte apoi cu apă călduţă.

BALANŢĂ

Balanţa este guvernată de Venus, planeta frumuseţii. Zodia este predispusă la dezechilibre la nivelul rinichilor, provocate în general de lipsa de hidratare a organismului, precum şi la un exces de aciditate, astfel că se confruntă des cu erupţii acneice.

Drept urmare, îţi recomandăm folosirea unui gel de curăţare a tenului care să aibă în compoziţie cel puţin 2-3% acid glicolic şi aplicarea de trei ori pe săptămână a unei măşti din argilă verde Bentonite, care va curăţa în profunzime porii. De asemenea, aplică zilnic o cremă hidratantă pentru a preveni uscarea pielii.

VĂRSĂTOR

Prin însăşi natura sa, acest semn zodiacal nu ţine cont de reguli, ba chiar adoră să le încalce. Nativul vărsător se confruntă cu probleme ale sistemului circulator, astfel că au tendinţa de a reţine apă la nivelul feţei.

Pentru a stimula circulaţia sângelui şi drenarea limfei, experţii îţi recomandă masajul uscat al feţei şi corpului folosind o perie cu peri rigizi naturali. Masajul se realizează neapărat folosing mişcări circulare, în sensul invers acelor de ceasornic şi pe zone restrânse.

SCORPION

Emoţional, loial, cu o inimă mare, nativul Scorpion este cunoscut drept unul dintre cele mai volatile semne ale zodiacului. El se poate confrunta cu tot felul erupţii cutanate sau chiar cu o invazie de puncte negre.

Foloseşte zilnic o loţiune tonică antiacneică şi un ser facial pe bază de acid hialuronic, pentru a preveni uscarea pielii. De asemenea, tamponează zonele afectate folosind un amestec realizat din 2 linguriţe de oţet de mere organic şi o linguriţă de suc de lămâie, ambele ingrediente fiind inamici eficienţi ai acneei.

PEŞTI

Peştii sunt firi sensibile, creative şi extrem de intuitive. De asemenea, nativii peşti se exteriorizează mai greu, astfel că stresul se poate citi pe chipul lor sub forma iritaţiilor sau a inflamaţiilor.

Foloseşte produse cosmetice cât mai naturale posibil, care să aibă în compoziţia lor ulei esenţial de trandafir, acesta având un rol antiinflamator în cazul tenurilor sensibile.

RAC

Racul are un suflet bun şi o fire capricioasă, fiind un reprezentant puternic al zodiilor de apă, astfel că se confruntă frecvent cu retenţia de lichide.

La fel ca în cazul Vărsătorului (vezi mai sus), nativului Rac i se recomandă masajul uscat al feţei şi corpului, pentru a pune sângele în mişcare şi a elimina apa în exces. Totodată, pentru atenuarea ochilor umflaţi, sunt indicate compresele cu pliculeţe de ceai negru sau alb.