Cum să te menţii în formă iarna asta

1 2 jpg jpeg

În sezonul rece găsim tot felul de scuze ca să mâncăm mai mult şi să facem mai puţină mişcare. Însă dacă vrem să ne menţinem sănătoşi şi supli, trebuie să ne schimbăm obiceiurile.

Acest lucru nu înseamnă să ne pedepsim cu diete drastice şi cu exerciţii fizice suprasolicitante. Secretul constă doar în activităţile fizice care ne fac plăcere.

Fie că vorbim despre ski, patinaj, snowboarding, hochei, săniuş, toate contribuie la arderea caloriilor şi la refacerea tonusului general.

Investeşte în articole sportive. Odată ce le cumperi, cu siguranţă nu le vei ţine în debara. Vei vedea că o pereche de patine sau de schiuri vor face minuni în ceea ce priveşte silueta şi starea ta de sănătate.

În plus, îţi petreci timpul într-un mod activ şi plăcut.

Ca să te protejezi de factorii externi, precum vremea rece, precipitaţiile şi vântul puternic încarcă-te cu doze serioase de antioxidanţi.

Îi găseşti în citrice. Iarna este sezonul răcelilor şi gripelor, aşa că este mai important ca niciodată să ne protejăm sistemul imunitar.

Expertul în nutriţie Ilyse Schapiro recomandă luarea de suplimente de vitamina C, pe lângă consumul de fructe şi legume colorate în portocaliu.

Clementinele şi portocalele nu ar trebui să lipsească din meniul zilnic în acest sezon.

Morcovii şi cartofii dulci conţin betacaroten, provitamina A care contribuie la creşterea rezistenţei organismului în faţa îmbolnăvirilor.