Cum să scapi de balonare cu ajutorul sportului

1 2 jpg jpeg

Cu un pic de ambiţie şi o schimbare în dieta ta zilnică vei putea să observi rezultate vizibile şi în plus vei scăpa şi de grăsimea abdominală.

Scapă atât de indigestie cât şi de senzaţia de balonare, cu doar câteva minute de exerciţii zilnice.

Lucrează la saltea

Chiar la tine acasă, dimineaţa imediat cum te-ai dat jos din pat, întinde-te pe o saltea de yoga şi strânge genunchii la piept. Ţine-i acolo 2 minute, timp în care trebuie să te concentrezi pe respiraţie.

După aceste două minute întinde picioarele pe saltea, respiră adânc de 2-3 ori şi apoi ridică genunchii la piept. Repetă acest exerciţiu de 3 ori, vei observa cum organismul tău se va simţi mult mai relaxat şi mai energic.

Află care sunt exerciţiile fizice pentru a-ţi mări performanţele sexuale AICI

Relaxează musculatura

După ce ai făcut primul exerciţiu rămâi întins pe saltea, îndoaie genunchii pe partea opusă şi presează-i cu mâna opusă.

Este necesar să rămâi în această poziţie în jur de maxim 2 minute, apoi să schimbi partea.

Repete de asemenea aceste exerciţiu de 3-4 ori, concentrându-te pe respiraţie şi fără să faci mişcări bruşte.

Iniţial îţi va fi mai greu să ajungi cu genunchii pe saltea, însă în timp vei căpăta mai multă flexibilitate.

Poziţia podului

Celebra mişcare de gimnastică are multiple beneficii asupra sănătăţii tale. Din poziţia întins pe spate de pe salteaua ta de sport, încearcă să te ridici în poziţia podului.

Concentrează-te de asemena să respiri corect. Această poziţie va contribui substanţial la o mai bună funcţionare a sistemului digestiv.

Repetă acest exerciţiu de 4-5 ori, între repetări ai grijă să revii la poziţia de întins pe spate şi încearcă să ţii mijlocul cât mai lipit de saltea.

O altă poziţie extrem de benefică este cea a scaunului, practic ar trebui să te gândeşti că stai pe un scaun imaginar. Ţine spatele drept şi împinge pieptul în faţă.

Toată musculatura trunchiului inferior se va contracta, iar arderile ce vor începe imediat după adoptarea acestei poziţii se vor menţine un timp îndelungat.

Ai grijă să încordezi şi abdomenul, mai ales pe cel inferior.

Nu renunţa niciodată la întinderi, sunt excelente atât pentru coapse cât şi pentru a elimina mai uşor grăsimea abdominală.

Pentru asta întinde un picior în spate iar la celălalt picior trebuie să îndoi genunchiul în timp ce ţii mîinile ridicate paralele pe lângă urechi.

Pentru o mai bună circulaţie periferică

Ştii celebra vorbă din popor „stau cu picioarele pe pereţi”? Ei bine, în acest caz se aplică foarte bine. Fie că stai în pat fie că stai pe salteaua ta de exerciţii asigură-te că ai spatele drept şi ridică picioarele astfel încât între unghil dintre picioare şi abdomen să se formeze un unghi de 90 de grade.

Menţine această poziţie 1-2 minute, apoi vei observa cum circulaţia periferică se va intensifica şi totodată va contribui la reglarea tranzitului intenstinal.

Nu negliza nici alimentaţia, aceasta trebuie să fie predominantă în legume, hidrataeză-te corespunzător şi nu sări peste orele de somn.

Dacă vei respecta aceste indicaţii, în mai puţin de o lună vei vedea diferenţa.