Cum să ai genunchi frumoşi timp îndelungat

1 2 jpg jpeg

Imaginea de ansamblu a picioarelor frumoase poate fi dată peste cap de aspectul nu tocmai estetic al genunchilor.

O parte asupra căruia nu se pune foarte mult accentul însă în timp devine vizibilă evoluţia sa, genunchii pot fi dovada unei afecţiuni la nivel articular sau datorită prezenţei ţesutului adipos.

Dacă nu te confrunţi cu probleme de ordinul cicatricilor post operatorii la nivelul lor şi ceea ce te deranjează este doar forma lor, acum o poţi lucra astfel încât să fii 100% mulţumit de imaginea lor.

O musculatură bine întreţinută aduce multiple beneficii şi nu doar de ordin fizic.

Importanţa genuflexiunilor

2 jpg jpeg

Un abdomen sănătos şi frumos cere mici sacrificii, mai ales că nu este o zonă atât de activă precum zona picioarelor. Astfel că, dacă te confrunţi cu aspectul inestetic al genunchilor, cea mai bună modalitate de a remedia acest aspect o reprezintă efectuarea genuflexiunilor aproape zilnic.

Dacă nu ai timp să faci măcar două serii a câte 10 repetări, alege să urci pe scări câte două trepte alternând cu câte o treapă, în loc să urci cu liftul.

Nu uita nici de exerciţiul clasic al genuflexiunii, şi anume, stând cu picioarele departate la nivelul umerilor, cu greutatea repartizată pe ambele tălpi, execută genuflexiunea având grijă să ai în permanenţă spatele drept, abdomenul încordat, umerii înapoi şi privirea înainte. La fiecare revenire în poziţia iniţială asigură-te că încordezi fesierii, astfel musculatura coapsei va fi permanent tensionata; genunchii rămân uşor flexaţi şi astfel vor păstra tensiunea din musculatura participantă la acest exercitiu.

Află care sunt avantajele antrenamentelor la perete AICI

Nu uita de masaj

2 jpg jpeg

Sigur ai încercat până acum cam mai toate cremele şi uleiurile pentru a trata acest inconveniat al aspectului picioarelor tale.

Opreşte-te din a mai experimenta şi relaxează-te. Masajul de relaxare este mult mai eficient decât un masaj anticelulitic.

Organismul tău are nevoie de relaxare atât din punct de vedere mintal cât şi fizic.

În timpul masajul se va activa circulaţia sangvină şi cea limfatică, te vei deconecta şi organismul tău va funcţiona mult mai bine ulterior.

Seara, după o zi lungă şi obositoare la serviciu, apelează la un duş scoţian şi stai măcar 10 minte apoi cu picioarele mai sus decât poziţia corpului.

Beneficiile exerciţiilor izometrice

1 2 jpg jpeg

Plank-ul sau planşa este un exerciţiu de izometri ce antrenează toată musculatura corporală, astfel că poţi să o faci din mai multe unghiuri şi poziţii încât să obţii efectele dorite.

Poziţia clasică presupune să adopţi poziţia de flotare cu sprjin pe antebraţe şi să ridici bazinul astfel încât spatele să fie drept şi toată musculatura încordată.

Creşte treptat timpul de execuţie de la 10 secunde în sus.

O altă variantă este aceea din pozitia stând cu picioarele apropiate, genunchii flexaţi, spatele drept, braţele întinse în faţă şi călcâiele ridicate, menţii poziţia timp de aproximativ 20 de secunde. Acest exerciţiu te va ajuta să tonifici musculatura coapsei şi în acelaşi timp îţi dă posibilitatea să execuţi mişcări foarte lente pentru a ridica nivelul de dificultate al exerciţiului.

Repetarile exerciţiilor trebuie să fie în funcţie de fiecare executant în parte iar pentru a fi eficiente trebuie executate corect!